Scene din filmele SF la conferinţa de presă în care liderii PNL au încercat să se scuze. Groza e mulţumit de cum au mers algerile

Preşedintele Alin Nica şi secretarul Dănuţ Groza au încercat să caute scuze pentru dezastrul de la alegerile pentru conducerea PNL Timişoara.

Din nou un episod de prost gust în care s-a încercat să se caute vinovaţii în altă parte. „Oameni care nu au drept de vot, unii fiind din Lugoj, au forțat intrarea în sală și au perturbat serios buna desfășurare a ședinței. Nu avem certitudinea că unii dintre ei erau membri ai Partidului Liberal, de fapt nici nu-i cunoaștem și nu erau pe convocator, nu aveau dreptul să fie în sală. Din păcate, s-a ajuns chiar la sustragerea ștampilei partidului și a ștampilei cu semnătura mea, ceea ce este foarte grav. În consecință am hotărât să facem plângeri penale pentru cei care au săvârșit aceste fapte deosebit de grave. Aceste comportamente nu sunt reprezentative pentru PNL și voi propune sancțiuni conform statutului partidului. Eu și colegii mei ne delimităm de astfel de comportamente și practici ale unor oameni rău intenționați care pot face așa ceva fără să se gândească la partid și să discrediteze organizația noastră. Mai e o chestiune pe care vreau să o semnalez, prezența în sală a ministrului Oroș și declarațiile pe care le-am citit recent cum că domnul Orban girează aceste alegeri care sunt în continuare în desfășurare în Filarmonică, dar nestatutar. Îmi lasă impresia că se forțează, prin violență, o decizie a filialei Timiș în ceea ce privește contribuția națională. Vom face o analiză, unii nu și-au refăcut adeziunile acum câțiva ani, așa cum trebuia și nici nu aveau drept de vot. Poate sunt și alte motive. Va trebui sa organizăm încă o dată alegerile. Vom decide eventual să excludem unii membri”, a spus Alin Nica, acesta arătând cu degetul şi către fosta conducere care este supărată că nu mai poate pune mâna pe privilegii…

Secretarul Groza e din alt film

De cealaltă parte, Dănuţ Groza s-a declarat mulţumit de cum au fost organizate alegerile, asta deşi o firmă de pază nu a reuşit să ţină oamenii în frâu şi a trebuit să vină şi Poliţia. „Poate e normal o astfel de întâmplare, pentru că noi suntem în reconstrucție. Unii sau alții forțează nota. Nu puteam desfășura alegerile în siguranță si ordine. Au dispărut ștampile si convocatorul. Noi avem deja o sesizare depusă în acest sens. Îmi pare rău de oamenii de credință care au venit la alegeri, vor fi măsuri luate. Lista persoanelor de pe convocator a fost blocată pentru membri de pe 31 decembrie. Noi am primit lista de la București. Am identificat o parte dintre membri care aveau domiciliul în Lugoj și, statutar, nu aveau dreptul să participe la vot. Acei oameni au fost instigați de alții, au forțat intrarea în sală, chiar dacă au domiciliu în altă localitate”, a spus Groza.

Altfel, deşi cei doi şefi din PNL au întrerupt votarea, aceasta s-a organizat după ce a fost constituit altă comisie de alegeri, care ar fi primit girul de la Bucureşti. Conform numărătorii voturilor, Ambuş a obţinut aproape 300 de voturi, iar Tabără nici 20. Povestea şi circul sunt departe de a se fi terminat.

Mai spunem doar că alegerile trebuiau să se desfășoare în aer liber, dar cineva din conducere a hotărât să lu mute înăuntru, deși nu erau respectate sub nicio formă măsurile de siguranță în vreme de alertă pandemică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here