Schi si relaxare – Revelion in Slovacia

slovacia

Natura, aer curat si atmosfera de sarbatoare – este propunerea pe care Agentia de turism Ultramarin v-o face pentru petrecerea noptii dintre ani. Renumita pentru frumusetea naturii si pentru partiile de schi impecabile, Slovacia este o destinatie cautata de multi dintre turisti, pasionati de schi sau nu. Pentru ca pe langa sportutile de iarna, exista numeroase atractii de vizitat sau centr spa pentru odihna si relaxare.

slovacia2

In cele sase zile ale excursiei in Slovacia, va recomandam sa mergeti sa vizitati frumosul oras medieval Bojnice, aflat in apropierea hotelului. Situat in partea superioara a raului Nitra, in muntii Strazov, orasul Bojnice ofera o panorama extraordinara asupra imprejurimilor, dar si cladiri monumentale, adevarate tezaure de folclor slovac, comori arheologice, istorice si arhitectura din epoca medievala. In afara de monumentele exceptionale care se gasesc aici, alte atractii de top din Bojnice sunt gradina zoologica (cea mai veche din tara), un frumos castel, dar si cel mai vechi centru de spa din Slovacia. Castelul Bojnice este străjuit de teiul lui Matei Corvin de peste 600 de ani şi găzduieşte în fiecare an Festivalul Internaţional al Fantomelor şi Spectrilor

Slovacia4

Optional, se poate vizita in apropiere capital Bratislava, unde se afla Biserica Sf. Martin, care a servit drept biserica de încoronare Regatului Ungariei,sau centrul istoric care este situat in inima Bratislaviei, un loc impresionant ce gazduieste prima universitate din tara – Academia Istropolitana, Palatul Grassalkovich, Palatul arhiepiscopal, Primaria, Poarta Mihail.

In minivacanta de Revelion, Agentia de turism Ultramarin va recomanda sa va petreceti zilele pe partiile de schi, sau la spa, intr-unul dintre cele mai vechi centre de tratament şi relaxare din Slovacia. Având temperaturi între 28 – 52°C, apele termale de aici sunt potrivite pentru tratamentul bolilor locomotorii şi pentru sistemul nervos. De asemenea vă puteţi relaxa în camerele special amenajate pentru cromoterapie.

slovacia3

Partiile au grade diferite de dificultate si ofera conditii excelente:

Pe partiile Snowland Valcianska Dolina se afla tunuri pentru zăpadă artificială pe o lungime totală de 3 km, fiind destinate atât schiorilor începători cât şi celor medii. Sunt dotate cu cinci instalaţii de teleschi şi un telescaun, fiind situate la altitudini între 510-630 m. De asemenea pârtiile sunt dotate cu instalaţie nocturnă. Sunt localizate la aproximativ 50 km de Bojnice.

slovacia6

Un alt centru de sporturi de iarna de care va puteti bucura este Jaskenska Dolina: aici partiile sunt prevăzute cu tunuri pentru zăpadă artificială, pe o lungime de cca. 2.5 km fiind destinate atât schiorilor începători cât şi celor medii. Sunt dotate cu 5 instalaţii de teleschi şi 1 telescaun fiind situate la altitudini între 540-680 m.

La Čičmany, pârtiile totalizează cca. 3 km şi sunt destinate schiorilor începători, medii şi buni. Sunt dotate cu 6 instalaţii de teleschi fiind situate la altitudini între 650-973 m.

slovacia7

Indiferent daca sunteti pasionati de schi sau nu, o vacanta de Revelion in inima naturii va va revigora si va va surprinde placut datorita frumusetilor de necontestat ale Slovaciei. Detaliile acestei excursii le gasiti aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.