„ŞCOALA ALTFEL”, în mijlocul jandarmilor timişoreni

Elevi, cadre didactice şi  părinţi au participat la “Ziua porţilor deschise”, activitate organizată de către Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş, cu ocazia sărbătoririi a 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române sub egida „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Acțiunea a adunat ieri la sediul jandarmeriei, peste 1200 de copii de la şcolile şi liceele din municipiul Timişoara dar şi din judeţul Timiş. “Participanţii i-au asaltat pe jandarmi cu întrebări despre modul în care se pregătesc, materialele prezentate şi, nu în ultimul rând, despre dresajul câinilor de serviciu, care, şi de această dată, au fost foarte apreciaţi de cei prezenţi”, transmit reprezentanții Grupării Mobile a Jandarmeriei Timișoara.

Ca element de noutate, în acest an jandarmii au invitat Clubul de judo „Promotrica” din Timişoara. Sub coordonarea sensei Mircea Ion – Emilian, micuţii cu vârste între 5 şi 8 ani au executat exerciţii de judo care au încântat audienţa.

Jandarmii le-au oferit copiilor momente de neuitat care au constat în desfăşurarea unor exerciţii demonstrative cu câinii din dotare, exerciţii de arte marţiale, coborâre în rapel, dispozitive de asigurare – restabilire a ordinii publice, precum şi diferite momente cu care se confruntă luptătorii subunităţii antiteroriste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here