Deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa a trimis o scrisoare deschisă primarului Timișoarei, Nicolae Robu, în contextul fenomenelor meteo de duminica trecută.

Redăm mai jos întraga scrisoare:

În urma furtunii devastatoare care s-a abătut asupra Timișoarei duminica trecută, când, pe lângă alte pagube materiale și victime omenești, poarta de intrare în oraș – din Calea Lugojului – a ucis un om, mă simt dator să vă semnalez o problemă similară: o altă poartă de intrare în Timișoara poate face victime omenești la o eventuală furtună puternică! Este vorba despre poarta sau panoul publicitar – așa cum îi spuneți dumneavoastră, din Calea Aradului care, arătând similar cu cea din Calea Lugojului, deduc că a fost “înfrumusețată sau cosmetizată”, că numai reabilitată nu putem spune că a fost, de aceeași firmă de arhitectură și construcții.

Acesta este motivul pentru care vă solicit public să luați de urgență măsuri de siguranță în ceea ce privește acea poartă. Să rechemați specialiștii să îi verifice rezistența, să o consolideze sau ce e nevoie să fie făcut pentru a nu mai risca să se prăbușească peste oameni la o “adiere” mai puternică de vânt! Avem destui copaci netoaletați corespunzător care au făcut victime în oraș! Cel puțin construcțiile proaspăt reabilitate cu zeci de mii de euro avem pretenția, noi, timișorenii, să fie construite ținând cont de toate elementele și normele de siguranță.

Domnule primar Nicolae Robu, atât eu cât și restul timișorenilor așteptăm să ne asigurați că veți lua măsuri privind poarta de intrare în oraș sau panoul publicitar, așa cum îi spuneți, situat în Calea Aradului și pe care scrie mare “Timișoara orașul declanșării revoluției române din decembrie 1989”. NU ne dorim ca la următoarea furtună acelea să fie ultimele cuvinte pe care le vede cineva înainte de a închide ochii și a pune mâinile pe piept…”, a transmis Marian Cucșa, deputat ALDE Timiș.

 

Articolul precedentSocietatea RETIM este majoritară la colectarea gunoiului menajer în județul Timiș
Articolul următorTimișorenii au înroșit telefonul Poliției Locale în această săptămână! Au solicitat să împrejmuiască zonele periculoase din oraș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.