Se declară război ambroziei. Campanie națională pentru combaterea plantei invazive

De la an, la an, tot mai multe persoane alergice la ambrozie trec printr-un adevărat chin, în perioada în care planta își face de cap pe terenurile abandonate. Din pricina cazurilor tot mai răspândite, împotriva ambroziei se duce o adevărată luptă la nivel național, nu doar pe plan local. Pentru a atrage atenția și mai mult asupra răspândirii exagerate a plantei, Agenția Națională pentru Protecția Mediului a propus ca ziua de 28 septembrie să fie declarată o zi a mișcării civice pentru mediu și sănătate, iar ambrozia să fie curățată în toată țara.

Tot mai multe sesizări din partea cetățenilor care fac alergie la ambrozie, iar tot mai mulți medici alergologi confirmă că numărul paciențilro cu simptome de alergie la această plantă este în continuă creștere. Agenția Națională pentru Protecția Mediului a propus ca ziua de 28 septembrie să devină o zi în care, printr-un efort comun, să fie curățată toată țara de ambrozie.

Campania intitulată 28 Septembrie 2019 SOS – Ambrozia” se va derula la nivel național și are ca scop combaterea plantei invazive, prin prevenidrea răspândirii polenului până la sfârșitul lunii octombire. Agenția pentru Protecția Mediului Timiș a sonat toate primăriile din TImiș, respectiv Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, CJ Timiș – Direcția Tehnică şi Direcția de Drumuri Sucursala Regională de Transport Feroviar de Călători Timișoara pentru implicarea în această campanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here