Se lărgește la patru benzi drumul ce leagă Timișoara de Autostradă, prin Dumbrăvița! Cât durează lucrările?

Președintele Consiliului Județean a semnat astăzi contractul de finanțare pentru proiectul de lărgire la patru benzi a drumului care leagă Timișoara de Autostradă prin Dumbrăvița.

Valoarea proiectului se ridică la 80,34 milioane de lei, iar durata de implementare este de 56 de luni. Termenul este unul atât de mare din cauza faptului că stâlpii de troleibuz din Dumbrăvița nu pot fi mutați prea curând.

Vom putea da drumul licitației pentru proiectare și execuție. Acest proiect este împărțit pe două tronsoane. Primul este de la Centura Timișoara la urcarea pe A1 și acolo se va putea lucra în prima fază. A doua etapă, cea de la sensul giratoriu Timișoara-Dumbrăvița până la sensul giratoriu de la centură, nu depinde de noi. Depinde de Primăria Timișoara, care este partener în acest proiect. Va trebui să mutăm stâlpii din proiectul european de extindere a linei de troleibuz. Durata de execuție a acestui proiect este de 56 luni, aceasta însemnând până la ultima cerere de rambursare”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Am avut multe discuții pe această componentă. Proiectul (de extindere a liniei de troleibuz – n.r.) este în perioada de post-implementare și, teoretic, el trebuie să fie în parametri pe toată durata, adică minimum 5 ani de la terminarea lucrărilor. Perioada de 56 de luni pentru acest proiect este un maxim asumat, calculând că, fără având în acest moment, o soluție agreată de toți partenerii de a muta stâlpii în bune condiții, fără a afecta foarte mult transportul public. De aceea a fost împărțit proiectul pe sectoare, pentru a se pune face pregătirea amplasamentului, toate lucrările în zonă și, în momentul în care sunt gata, se vor muta unii stâlpi, pentru că nu toți trebuie mutați (…) în momentul în care se pun de acord partenerii din acel proiect, cred că acest lucru se poate face mult mai repede, dar nu cred că a vrut nimeni să-și asume, pentru că nu am avut o soluție clară. Eu cred că acest lucru se va putea face mai repede decât acest termen maxim estimat”, a declarat, la rândul lui, Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here