Se pot depune cererile pentru ajutoarele de încălzire

cerere incalzire

Timișorenii pot depune dosarele pentru ajutorul de încălzire a locuinței în sistem centralizat din Timisoara. În sezonul rece 2015/2016 pot beneficia de ajutor de încălzire familiile care realizează venituri lunare nete pe membru de familie de până la 786 lei, respectiv persoanele singure care realizează venituri nete lunare până la 1.082 lei.

Cererile şi declaraţiile pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei cu gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi şi petrolieri, conform OUG 70/2011, pentru perioada sezonului rece 1 noiembrie 2015 – 31 martie 2016 pot fi depuse, însoţite de acte doveditoare, la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara, pe Bd. Regele Carol I nr. 10. “Pot beneficia de acest drept familiile sau persoanele singure cu domiciliul sau reşedinţa în municipiul Timişoara care realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 615 lei. De asemenea, pot beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică numai familiile sau persoanele singure care nu deţin altă formă de încălzire”, transmit reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Astfel, este nevoie de: copii după actele de identitate ale membrilor de familie cu domiciliul sau reşedinţa la adresa pentru care se solicită ajutorul; acte din care rezultă calitatea titularului cererii faţă de imobilul pentru care solicită ajutorul; adeverinţă de la liceu/facultate pentru elevi/studenţi peste 18 ani; acte privind veniturile nete lunare realizate de familie în luna anterioară depunerii cererii: adeverinţă privind venitul net, cupoane pensii, cupoane indemnizaţii pentru creşterea copilului până la vârsta de 2 sau 3 ani, cupoane indemnizaţii cu caracter permanent, cupoane alocaţii de stat pentru copii, acte doveditoare ale veniturilor din închirieri, dobânzi, dividende sau părţi sociale, declaraţie privind alte venituri realizate.

Timișorenii care nu realizează venituri vor depune o declaraţie în acest sens. Reprezentanții Colterm atrag atenția că cei care nu declară corect toate veniturile și bunurile deținute, pot fi amendați între 200 și 2.000 de lei.

Cererile pentru ajutoare se depun luni şi miercuri între orele 8.30-14.30, marţi între 8.30-14.30 şi 15.00-17.30, joi între 8.30-14.30 şi 15.00-16.30, vineri între 8.30-13.00. Mai multe informaţii se pot obţine la nr. de telefon 0256-220.583 sau 0356-416.049.

(Foto: www.puterea.ro)

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

1 COMENTARIU

  1. Au avut grija de studentii care sunt la cursuri de zi si stau in gazda sa nu beneficieze, cei care au dat legea cred ca doar copii milionarilor se duc la facultate. Au avut grija ca cei fara posibilitati materiale sa nu fie ajutati si sa renunte sau sa se angajeze si fiind la cursuri de zi sa lucreze noaptea …o scurta perioada dupa care sa ramina doar cei cu bani multi. Saracii la munca nu la facultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here