VIDEO: Nicolae Robu: “Un guvern de tehnocrați nu trebuie să fie unul de cursă lungă…”

122Nicolae Robu- copresedinte PNL Timis-

https://www.youtube.com/watch?v=7Mu97MJ0nLY&feature=youtu.be

Copreşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, e de acord cu ideea unui guvern de tehnocraţi, însă pentru o scurtă perioadă. Acesta susține că Guvernul de tehnocrați condus de premierul Dacian Cioloș ar trebui să funcționeze până în vară.

În plus, el consideră că parlamentarii ar trebui să îşi dea demisia în bloc, iar alegerile parlamentare să fie organizate odată cu alegerile locale. Liderul PNL Timiș spune că noul Parlament ar trebui să funcționeze cu un număr redus de parlamentari.“Am fost unul din cei care am vorbit despre oportunitatea şi necesitatea de a avea un guvern tehnocrat, dar în concepţia mea un guvern de tehnocraţi nu trebuie să fie unul de cursă lungă pentru că într-o ţară răspunderile trebuie să fie foarte clar asumate. Cred că trebuie să organizăm deodată alegeri locale și alegeri parlamentare”, spune Nicolae Robu, copreședintele PNL Timiș.

Potrivit acestuia, printre prioritățile premierului desemnat ar fi aprobarea bugetului pentru anul 2016, organizarea noilor alegeri şi “curăţarea instituţiilor publice de neaveniți”. “Prima este să elaboreze proiectul de buget pentru anul 2016. Nu putem funcţiona dacă nu avem o lege a bugetului. Apoi, Guvernul trebuie să pregătească şi să organizeze alegerile în mod corect astfel încât partidele politice şi orice candidaţi independenţi să poată să îşi dispute şansele în mod corect, egal şi poporul să se poată pronunţa. Ceea ce cred că mai poate face acest guvern tehnocrat este să cureţe administraţia centrală de oameni neaveniţi, puşi pe criterii politicianiste, clientelare”, explică Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here