În scopul promovării unei organizații de tip ADI – Asociație de Dezvoltare Intercomunitară care să aibă în subordine managementul județean al câinilor vagabonzi, prefectul Mihai Ritivoiu a convocat la Prefectură primari, reprezentanți ai CJ Timiș, oameni de la asociațiile de protecție a animalelor.

În urma unei mese rotunde, soluţia unei astfel de organizaţii, pare optimă. La această concluzie a ajuns şi consilierul judeţean PSD Timiş, Alexandru Iovescu, acesta explicând situaţia de fapt.

„Am reușit să aducem la masă câteva zeci de decidenți de la nivelul UAT-urilor din județ, să facem pași concreți înspre înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară care să gestioneze problema animalelor fără stăpân din Timiș!

Pașii următori sunt clari: înființăm ADI SAL-VET-TIM, realizăm adăposturile pentru câini, acestea sunt obiectivele pe termen scurt. Pe termen mediu și lung educăm, sterilizăm acolo unde se impune, microcipăm.

Împreună cu ONG-urile din domeniu, voluntari și Inspectoratul Școlar Județean Timiș vom pune pe picioare o campanie de informare și educare în școli pentru responsabilizarea viitoarei generații. Trebuie să ne educăm în această direcție și în grădinițe, școli, familia este cheia.
Primarii și consiliile locale vor putea emite hotărârile de Consiliu Local de aderare la asociație și ne putem apuca de treabă, la modul efectiv, dincolo de ce înseamnă birocrația pentru startul unui asfel de proiect extrem de important pentru noi toți!”, a spus acesta.

Articolul precedentSalon internațional de invenții și inovații ”Traian Vuia”
Articolul următor„Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!” și-a desemnat câștigătorii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.