Șeful Colterm, tras la răspundere de prefectul de Timiș pentru că a ascuns problemele financiare

Spread the love

Prefectul de Timiș, Eva Andreaș l-a tras la răspundere pe directorul Colterm, Emil Șerpe, pentru că acesta nu a făcut la timp demersurile către Guvern pentru a primi fonduri pentru achitarea datoriilor. În aceste condiții timișorenii ar putea rămâne fără căldură în această iarnă, dacă Bucureștiul nu va găsi cât mai rapid o formulă de a trimite bani companiei de termoficare.

Directorul Colterm a trimis o solicitare în acest sens către Guvern abia în data de 6 decembrie și suna în felul următor.

Va rugăm să ne sprijiniţi în regim de urgenţă pentru a asigura continuitatea serviciului de furnizare a energiei termice în municipiul Timişoara, în caz contrar existând riscul întreruperii acestui serviciu. Pentru a asigura furnizarea de energie termică pentru încălzirea atât pentru populaţie, cât şi pentru un număr însemnat de instituţii publice, grădiniţe, şcoli, spitale, Colterm Timişoara are nevoie urgentă de 30 de milioane de lei. Aceasta sumă este formata din: 12 milioane de lei reprezentând consumul de gaz aferent lunii decembrie 2017. Singurul mod în care Colterm SA se poate aproviziona cu gaz natural este plata în avans pe durate extrem de scurte. Până vineri 8.12 2017, trebuie achitată către E-On Energie Romania SA suma de mai sus. In caz contrar furnizorul nu va semna un nou contract, iar municipiul Timişoara va rămâne fără încălzire în plin sezon rece. Suma de 15 milioane de lei, pentru cărbunele necesar sezonului de iarnă 2017-2018 şi transportul aferent. Facturile au ajuns deja la scadenţă. Suma de 3 milioane de lei pentru energie electrică necesara producerii de energie termică. Facturile sunt deja scadente şi furnizorii de energie electrică nu vor continua alimentarea în cazul în care nu se fac de urgenţă plăţi consistente către ei. Sumele mai sus reprezintă datoriile curente ale societăţii pentru actualul sezon de încălzire şi nu conţin datorile mai vechi ale societăţii către furnizorii de combustibil care se ridică la aproximativ 100 de milioane de lei. Menţionăm că Primăria Municipiului Timişoara are restanţe către Colterm următoarele sume: subvenţie diferenţă de preţ aferentă lunii noiembrie 2017, aproximativ 3 milioane, subvenţie diferenţă de preţ aferentă lunii decembrie aproximativ 10 milioane, pierderi induse tehnologice aferente anului 2016 în valoare de aproximativ 8 milioane de lei, pierderi induse financiare calculate până la finalul lui 2015 în suma de 34 milioane de lei. Prin urmare repetăm rugămintea de a primi de urgenţă sprijin pentru asigurarea continuităţii furnizării energiei termice pentru populaţia şi instituţiile publice ale municipiului Timişoara”.

Așadar, în cazul în care Colterm nu va primi bani de la Guvern, timișorenii riscă să rămână în frig, în plină iarnă.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here