Seminar privind mobilitatea fortei de munca in regiunea transfrontaliera Romania-Ungaria

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener în cadrul proiectului transfrontalier România-Ungaria „Initiativă Comună pentru Ocuparea Forței de Muncă”, finanțat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria 2014 – 2020, organizează în data de 28 aprilie seminarul interactiv: MOBILITATEA FORȚEI DE MUNCĂ ÎN REGIUNEA TRANSFRONTALIERĂ ROMÂNIA – UNGARIA. NOUTĂȚI, TENDINȚE, PROVOCĂRI, ASPECTE PRACTICE.

Obiectivul este informarea cu privire la noutăți, tendințe și cadrul legal în domeniul forței de muncă, de ambele părți ale frontierei. Evenimentul se adresează reprezentanților instituțiilor și organizațiilor din domeniul pieței muncii, impozite și taxe, ajutor social din regiunea transfrontalieră România – Ungaria, județele Timiș, Arad și Csongrád-Csanád.

Agenda
11:00 – 11:15
Prezentare proiect JEDI
Cristina Bădulescu
Manager proiect, CCIAT
11:15 – 12:15
Trenduri pe piața forței de muncă din ambele regiuni –
• evoluția regimului de lucru către remotesau lucru in sistem hybrid
• lupta pentru talente și creșterea numărului de oportunități de munca
• tendințe ale unor sectoare de activitate, tipuri de oportunități
• cum s-au schimbat beneficiile ca urmare a pandemiei
Sesiune întrebări și răspunsuri
Dragoș Gheban
ManagingPartnerCatalystSolutions
12:15 – 13:15
Noutăți, tendințe și cadrul legal în domeniul forței de muncă din România
Sesiune întrebări și răspunsuri
Claudiu Feraru
Avocat
13:15 – 13:45
Pauză
13:45 – 14:45
Rețeaua EURES, Oportunități pentru muncitorii români
Sesiune întrebări și răspunsuri
Ildikó Járai, consilier EURES, Departamentul Judeţean pentru Ocuparea Forţei de Muncă Csongrád-Csanád
14:45 – 15:15
Discuție liberă
• noutăți, tendințe și modificări legislative în domeniul forței de muncă, de cealaltă parte a frontierei
• oportunitățile viitorului (green, dar nu numai)
• cum lucrăm? de acasă/ de la birou/ format hybrid
• inflație / salarii
Dragoș Gheban
ManagingPartnerCatalystSolutions
Evenimentul se desfășoară online, pe platforma Zoom. Înregistrarea se face până la data de 26 aprilie 2022, https://bit.ly/3xoiq53. Limba de conversație folosită este română și maghiară. Se asigură traducere simultană.

Obiectivul general al proiectului JEDI – JointEmploymentDrivenInitiative este de a spori ocuparea forței de muncă în regiunea transfrontalieră România – Ungaria prin crearea condițiilor favorabile pentru o piață a muncii echilibrată pe termen lung. În cadrul proiectului se vor crea condiții de ultimă generație pentru derularea activitățiilor de formarea profesională prin dezvoltarea a cinci locații, două vor fi construite în clădiri noi, o premisă va fi reconstruită și extinsă și două clădiri existente vor fi dotate cu echipamente noi necesare pentru a oferii instruiri practice de înaltă calitate.

De asemenea, va contribui la dezvoltarea unei piețe comune a muncii în județele Timiș, Arad și Csongrád – Csanádprin diferite activități care au ca scop facilitarea procesului de fuzionare a pieței forței de muncă, din cele două părți ale frontierei, cum ar fi, crearea unei Rețele de Parteneriat Instituțional Transfrontalier, pentru a facilita schimbul de cunoștințe, transferul de experiență realizarea unei analize a nevoilor exacte ale companiilor privind calificările necesare, elaborarea unei strategii regionale transfrontaliere axată pe lipsa forței de muncă calificațe, organizarea de tărguri de locuri de muncă, workshop-uri, seminarii, conferințe, vizite de studiu, studii de caz, evenimente de orientare în carieră, crearea unui Info Point în Ungaria și crearea unui portal online și a unui site web online, bilingv, cu informații specifice din domeniu.

Informații suplimentare: Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, tel. 0372 185 285, e-mail: rcolban@cciat.ro, dna. Rafaela COLBAN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here