Sfaturi pentru timișorence: Ce nu trebuie să-ți lipsească din geantă atunci când ieși din casă?

Până nu demult, din geanta unei femei erau nelipsite rujul sau portfardul. În ultimele săptămâni însă, cele mai utilizate cosmetice sunt produsele pentru îngrijirea pielii! Pandemia a schimbat regulile vieții actuale, astfel că, în ultima vreme, se acordă o mare importanță igienei mâinilor, dar și îngrijirii lor, în detrimentul altor părți ale corpului. Poate nu ai ajuns la coafor sau la manichiură într-un salon profesionist de mult timp, dar cu siguranță ai acordat o atenție sporită curățării și tăierii unghiilor, pentru a te proteja mai bine de o posibilă infectare.

Primăvara aceasta, dacă vrei să ieși din casă, pe lângă masca de protecție, un flacon mic de gel igienizant sau șervețele antibacteriene, este absolut necesar să ai cu tine și o cremă de mâini hidratantă.

Cum previi uscarea mâinilor?

Uscarea mâinilor este cauzată de spălatul des, care îndepărtează bariera naturală de protecție a pielii, sau de expunerea la factori de climă neprielnici. Acesta este un fenomen cu care se cofruntă foarte multe persoane.

Din fericire, există remedii simple și eficiente pentru a avea mâini fine, demne de o lady!

După cum știi, rolul pielii în viața omului este, în primul rând, cel de a proteja organismul, însă îndeplinește și o serie de alte funcții complexe, motiv pentru care este foarte important să îi acorzi grija și atenția cuvenită.  Pentru a te asigura că nu vei avea mâini înroșite, iritate sau crăpate, ai nevoie de o cremă puternic hidratantă, sau chiar de un unt, produse pe care să le aplici după fiecare spălare cu apă și săpun. Astfel, vei suplini lipsa de catifelare a pielii. 

Ideal este să te îndrepți către produse cu ingrediente naturale, de înaltă calitate, cu miros plăcut, despre care poți să vezi mai multe aici, înainte de a decide ce să cumperi. Cert este că acest tip de articol cosmetic va fi cel mai intens folosit din trusa ta de îngrijire personală, așadar poți să ții cont de aroma și parfumul preferat, pentru că îl vei simți zilnic pe pielea ta.

Cremă de mâini sau unt de mâini?

Probabil că dacă ai sesizat că mâinile tale sunt mai uscate și mai aspre din cauza deshidratării, te întrebi cu ce să înlocuiești crema obișnuită pe care o foloseai înainte. Dacă atunci când strângi pumnul sesizezi striații fine, aspre, la nivelul pielii sau observi zone albicioase, uscate, la baza degetelor, ai nevoie de un produs emolient!

Ei bine, există opțiuni nenumărate pe piață, dar merită să încerci și variantele neexplorate până acum, cum ar fi untul de mâini, un produs similar cremei obișnuite, dar îmbogățit cu mai multe grăsimi. Acesta oferă un plus de hidratare și persistă mai mult în piele comparativ cu un produs mai lejer. 

Dacă pielea ta nu dă semne de deshidratare, poți alege o cremă de mâini clasică, fără unt, pe care să o aplici de minimum două ori pe zi. Indiferent de ce variantă preferi, asigură-te că o cumperi într-o formă ușor de transportat în geanta ta de mână sau în portfard.

O a treia variantă este setul de călătorie cu produse de care nu te poți lipsi atunci când ieși din casă: gel antibacterian, cremă de mâini și săpun lichid, pe care le poți alterna cu ușurință, bucurându-te de aromele tale preferate oricând și oriunde.  

Sursă foto: www.shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here