Și-au făcut loc în tir, dar au fost dați jos la vamă! Ați ghicit, migranți afgani

Poliţiştii de frontieră de la Cenad au prins șapte migranți afgani, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un autocamion.

Miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean român, aflat la volanul unui autocamion înmatriculat în România.

Șoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, paleți cu componente electronice cu destinația Franța.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, șapte cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, au vârste cuprinse între 16 și 21 de ani și sunt solicitanți de azil în țara noastră.

Șoferul autocamionului a declarat că s-a oprit să se odihnească într-o parcare pe autostrada A1, iar dimineața și-a continuat deplasarea fără a avea cunoștinţă despre faptul că în compartimentul de marfă s-ar fi urcat cele șapte persoane, fapt confirmat și de migranți.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here