Silviu Adămuț, noul șef al ADR Vest

noul sef al ADR VEST

Agenția Regională de Dezvoltare Vest are un nou șef. Este vorba despre Silviu Adămuț, fost director de departament în cadrul Agenției pentru Dezvoltare Vest.

Acesta a fost numit în locul lui Sorin Maxim, care este acum secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale.”Voi depune toate eforturile ca să respectăm în continuare aceeași parametri și aceleași rezultate ca și până acum. În momentul de față suntem în faza de finalizare a Programului Operațional REgional 2007-2013. Mai sunt câteva proiecte de închis din cele care s-au prelungit până la 30 iunie și lansarea noului program, care o parte din ghidul general este finalizată, iar acum se lucrează la ghidurile specifice, urmând ca în perioada următoare să aibă loc lansările pe diverse domenii și axe prioritare”, susține Silviu Adămuț, șeful ADR Vest.

Principalul criteriu de alegere a omului potrivit pentru acest post in conducerea ADR Vest era să fie o persoană din agenție, cu minim trei ani de vechime neîntreruptă și de gestionare a programelor cu fonduri europene. “Silviu Adămuț cunoaște foarte bine activitatea agenției. El are zece ani de experiență în cadrul ADR Vest. Conform legislației în vigoare era obligatoriu să fie o persoană din agenție care avea minim trei ani de vechime neîntreruptă și de gestionare a programelor cu fonduri europene, ceea ce el face acest lucru, este director al Direcției de Implementare a Programului  Operațional Regional”, a spus Sorin Maxim.

Fostul șef al ADR Vest a precizat că din postura de secretar de stat dorește să contribuie la simplificarea procedurilor și birocrației în accesarea banilor europeni. “Chiar dacă este un mandat limitat, există bunăvoinţă din partea primului ministru vizavi de această abordare mai flexibilă şi de ce nu descentralizare, pentru că regionalizarea rămâne unul dintre punctele pe care încercăm să avem un interes în perioada viitoare mai ales pe partea economică şi de dezvoltare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here