Simona Halep castiga cel mai important turneu! Vezi in ce TOP e romanca prima

simona

Românca Simona Halep, număr trei în tenisul feminin mondial, a declarat că titlul cucerit duminică la Indian Wells (California) este cel mai important din cariera sa și nu-l va uita niciodată.

„Acesta este cel mai mare titlu din carieră și nu-l voi uita niciodată”, a afirmat Simona după finala cu sârboaica Jelena Jankovic, adjudecată cu 2-6, 7-5, 6-4.

Pentru românca de 23 de ani acesta este al treilea titlu câștigat în 2015 și al 11-lea din carieră, după cele de la Nürnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia, toate în 2013, Doha și București în 2014, Shenzhen, Dubai și Indian Wells anul acesta.

Halep a câștigat primul său titlu Premier Mandatory, cel mai important din carieră, după cele de categoria Premier 5 (Doha 2014 și Dubai 2015). Anul trecut, Simona se oprise în semifinale la Indian Wells, învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska, în două seturi, cu 6-3, 6-4.

Halep a fost recompensată cu 900.400 dolari și 1.000 de puncte WTA, în timp ce Jankovic, fost număr unu mondial și câștigătoare la Indian Wells în 2010, a primit 439.420 dolari și 650 de puncte.

”A fost un turneu extraordinar pentru mine, nu am jucat la cel mai înalt nivel, dar am avut încredere că am șansa mea să câștig și am luptat până la finalul fiecărui meci”, a mai spus românca de 23 de ani, potrivit site-ului WTA.

Simona Halep se menține pe locul al treilea în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicității luni, dar a urcat pe prima poziție în ierarhia ”Road to Singapore”, pentru calificarea la Turneul Campioanelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here