Simulări și exerciții demonstrative de antrenament TIBISIS 16 ale jandarmilor timișeni. Vezi unde au loc

Timișorenii sunt invitați la exerciții demonstrative ale jandarmilor timișeni. În perioada 4 – 6 octombrie, va avea loc exerciţiul de antrenament TIBISIS 16, la care vor participa structuri componente ale Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului.

Acțiunea are drept scop dezvoltarea capacităţii de inter-operabilitate în sistem integrat, precum şi pentru verificarea capacităţii de reacţie şi intervenţie, a forţelor de ordine, în diferite situaţii.“Este un exerciţiu de antrenament planificat, iar o parte din activităţile cuprinse în scenariu, se vor desfăşura în spaţiul public, fără a afecta buna desfăşurare activităţilor instituţionale sau cetăţeneşti şi fără a impune restricţii majore de circulaţie”, spune plt. maj. Cristian Marc, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Timiș.

Activităţile planificate în spaţiul public vor avea loc astfel: în zona Palatului Dicasterial Timişoara – 4 octombrie, de la ora 16.00; în Piaţa Libertăţii Timişoara – 5 octombrie, ora 10.00; pe strada Calea Martirilor 1989, ieşirea din Timişoara spre comuna Giroc – 6 octombrie ora 10.00.

În cadrul exerciţiului TIBISIS16 vor participa structuri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Management Operaţional a M.A.I., Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţa al Judeţului Timiş, Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara, Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Timiş, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale Timiş, specialişti din cadrul Serviciului Român de Informaţii, D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara.

În plus, pentru prevenirea incidentelor nedorite, la nivelul municipiului Timişoara se desfăşoară o campanie de informare a populaţiei, referitoare la organizarea şi desfăşurarea exerciţiului, precum şi la măsurile specifice asigurate de forţele de ordine. “Pe această cale, dorim să informăm populaţia ca, în cazul în care asistă la unul dintre aceste exerciţii, să-şi păstreze calmul şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine aflate la faţa locului”, explică plt. maj. Cristian Marc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here