Situația chiriașilor ANL, pe cale să se rezolve

Vești bune pentru chiriașii ANL! Edilul Timișoarei le-a promis acestora că problemele birocratice care împiedică vânzarea apartamentelor vor fi rezolvate în maxim trei luni. Astfel că oamenii ar putea primi înapoi o parte din banii plătiți pentru chirie.

Nicolae Robu spune că există suspiciuni că majorarea chiriilor la cuantumul din prezent s-a realizat dintr-o eroare, iar dacă se va dovedi că a fost o eroare de calcul, chiriașii ANL vor primi înapoi 40 la sută din banii plătiți după majorarea chiriilor. “După cât am fost informat în momentul de față, mai degrabă s-a greșit decât nu s-a greșit. Așteptăm să vedem efectiv rezultatul analizei. Am găsit o situație extrem de încâlcită. S-au făcut niște greșeli de administrația precedentă și cu cotă parte din vina ANL. Eu am aflat în 2014 că acolo sunt situații încâlcite, că blocurile nu pot fi intabulate și nu se pot face dezmembrări de terenuri și apartamentări pentru a se vinde.Totul, pentru că nu s-au emis autorizații de construcție distincte pentru fiecare bloc în parte”, a transmis edilul.

Reamintim, locuitorii ANL din cinci blocuri ale căror apartamente nu pot fi vândute, plătesc chirii cuprinse între 500 și 600 de lei/ lună pentru apartament cu două camere, deși, conform legii ar putea să devină proprietari.

S-a ajuns în această situație pentru că imobilele nu au fost intabulate fiind construite fără autorizație.“Ca să rezolv problema, am chemat conducerea ANL aici și concluzia a fost că se poate își din impas doar prin demersuri ale Primăriei, demersuri ce vizau și cheltuirea de bani. Am dat dispoziție să se treacă la treabă, pentru că este nedrept ca oamenii ce locuiesc acolo să suporte consecințe negative. În urma diligențelor s-a ajuns să se poată trece la vânzare. Nu știam că nu sa ajuns ca toate apartamentele să poată fi vândute. Nu s-au dus dispozițiile mele la bun sfârșit că a expirat contractul cu firma de evaluare și nu mai avea cine să facă procedurile”, a explicat primarul Timișorei, Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here