Peste 3300 de elevi și preșcolari și aproape 1200 de angajați din școli și grădinițe au fost confirmați pozitiv cu Covid-19 după 10 zile de la începutul anului școlar, anunță Ministerul Educației. Sunt 2700 de clase sau grupe cu activitatea suspendată, astfel că 69.000 de elevi au trecut la școala online.

În a 10-a zi de la începerea cursurilor cu prezență fizică față în față, conform raportărilor inspectoratelor școlare centralizate la nivel național de către Ministerul Educatiei, situația epidemiologică din mediul școlar este următoarea:

Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 3.362 (peste 1/1.000 în rândul elevilor);
Angajați din învățământ confirmați Covid-19: 1.192 de persoane (peste 4/1.000 în rândul personalului din învățământ);
Clase/grupe cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 2.749;
Număr copii/elevi din clasele/grupele cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 69.301 (2,36%).

„Având în vedere că perioada de incubație este de maximum 14 zile, precizăm că cea mai mare parte a acestor infectări confirmate a fost determinată de activitățile din ultimele zile ale vacanței de vară, anterior începerii școlii cu prezență fizică, dar și de orice alte activități în care regulile de protecție sanitară nu se respectă la fel de riguros precum în școli”, se arată în comunicatul ministerului.

Este o creștere de peste 2000 de cazuri de infectare la elevi și preșcolari de vineri, 17 septembrie, până miercuri, 22 septembrie.

 

Articolul precedentPoliția caută o femeie dispărută de două zile. Și tu poți ajuta la găsirea ei
Articolul următorȘofer român, prins când încerca să aducă 9 migrați în Timișoara. Vezi câți bani lua pentru fiecare fugar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.