Societăți comerciale ce nu se aflau în legalitate, verificate la Timișoara și sancționate

Mai multe societăți comerciale care nu erau în legalitate au fost sancționate, la Timișoara. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială, alături de inspectori de la Biroul Autorizare Activități Comerciale din cadrul Primăriei Timișoara, au efectuat mai multe acțiuni, timp de o săptămână.

A fost verificat modul în care se respectă legislația din domeniu de către societățile comerciale din oraș, existența acordului, a avizului de comerț ambulant sau a altor documente emise de Primăria Timișoara, modul în care se respectă regulile generale de comerț, pentru depistarea comercianților neautorizați și pentru a-i obliga să achite taxele de ocupare a domeniului public. În total, 27 de societăți din domeniul alimentației au fost verificate și au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, acolo unde nu exista acord de funcționare sau unde nu era vizat, conform HCL 43/2011.

Pe lângă sancțiunile aplicate, ca urmare a acestor acțiuni, s-a reușit și recuperarea a peste 25.000 lei taxe de ocupare a domeniului public, care au fost achitate de către societățile comerciale ca urmare a acestor verificări.

Acțiunile continuă și în perioada următoare.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here