Șofer prins la volan beat: 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat

Polițiștii Biroului Rutier Timișoara au depistat un bărbat, de 58 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării șoferului cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expiat.

Ieri seară, în jurul orei 20.30, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Anton Bacalbașa, din municipiu. Întrucât conducătorul auto, un bărbat de 58 de ani, emana vapori de alcool, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here