Razie a polițiștilor weekendul trecut pe drumurile din Timiș. S-au urcat băut la volan și au pornit la drum, fără nici cea mai mică remușcare. E suficient ca Poliţia să facă o razie de câteva ore, că zeci de şoferi sunt prinşi beţi la volan. Însă, se pare că nimic nu-i sperie, nici Poliţia, nici amenzile, nici dosarele penale.

Poliţiştii rutieri au acţionat weekendul trecut pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 350 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi.

În plus, oamenii legii au asigurat măsuri de ordine la un festival de muzică, ocazie cu care au întocmit 10 dosare penale pentru deţinere de droguri, fără drept, în vederea consumului propriu şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Astfel, poliţiştii au întocmit 8 dosare penale şi au aplicat 342 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 158 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 33 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Au fost reţinute în vederea suspendării 24 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor și vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificației luminii de culoare roșie a semaforului electric, limitelor legale de viteză și conducerea sub influența alcoolului. De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Tot în weekend, poliţiştii din cadrul Secţie 5 Timişoara, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi jandarmi au desfăşurat activităţi specifice pe raza municipiului Timișoara, în zona de desfăşurare a festivalului de muzică ,,PLAY”. Oamenii legii au utilizat aparatul Drager DrugTest 5000, un aparat de măsură portabil pentru detecţia calitativă a drogurilor în saliva.

Au fost întocmite 10 dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de deţinere de droguri, fără drept, în vederea consumului propriu şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. La data de 09 septembrie, în jurul orei 17.10, polițiștii Biroului  Rutier Timișoara au depistat un bărbat, de 59 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 10 septembrie , poliţiştii au oprit pentru control două autoturisme care circulau pe strada Aleea Pădurea Verde, din municipiului Timişoara. Poliţiştii au procedat la testarea şoferilor, doi bărbaţi de 29 şi 35 de ani, cu aparatul Drager DrugTest 5000, în ambele cazuri rezultatul fiind pozitiv pentru testul THC-Cannabis.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.

Articolul precedentElevii se întorc la cursuri. Ceremonie de deschidere a anului școlar la Liceul Calderon
Articolul următorAtenție, șoferi! Ruga Timișoarei închide circulaţia autoturismelor pe str. Borza

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.