Șoferii, arși la buzunare în urma minivacanței de 1 Decembrie

0
173

S-a lăsat cu amenzi usturătoare pentru sute de șoferi timișeni în urma minivacanței de 1 Decembrie. Polițiștii au constatat 42 de fapte penale și au aplicat 209 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 52.000 de lei.

În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, poliţiştii Inspectoratului Judeţean Timiş sunt la datorie, în serviciul comunităţii, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Astfel, aproape 900 de poliţişti acţionează pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi, 515 sunt poliţişti de ordine publică, 132 de la rutieră, 120 de investigaţii criminale, 44 de la transporturi, iar restul de la alte structuri, respectiv: investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Structurile de poliţie transporturi  patrulează în 25 de trenuri de călători, precum şi în 10 staţii şi triaje de cale ferată.

Poliţiştii rutieri acţionează pe întreaga reţea de drumuri, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice.

În ultimele 48 de ore, în urma acțiunilor întreprinse, poliţiştii timișeni au constatat 42 de fapte penale, de natură judiciară și la regimul rutier.

Polițiștii au intervenit la 100 de evenimente, dintre care 82 au fost semnalate prin Serviciul Unic de Urgență 112. Au fost aplicate 209 sancţiuni contravenţionale, dintre care 38 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991. Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 166 de sancţiuni contravenţionale, 59 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză. Totodată, au fost reținute  în vederea suspendării 14 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate se ridică la peste 52.000 de lei.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here