Șoferii și pietonii din Timiș sancționați de polițiști. Unde au greșit

amenzi

Au curs amenzile în Timiș! Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Aceștia au aplicat peste 800 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 273 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 79 de permise de conducere.

În perioada 28– 31 martie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit opt dosare penale şi au aplicat 815 sancţiuni contravenţionale, dintre care 273 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 136 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Au fost sancţionaţi şi 88 de pietoni care nu au respectat prevederile legale.

În plus, au fost reţinute în vederea suspendării 79 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 29 de certificate de înmatriculare.

În zilele de weekend poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here