Sorina Pintea: „Centrele de permanenta din Timis sunt ineficiente!”

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a spus, miercuri, 16 ianuarie, la Timișoara, că se ia în calcul desființarea centrelor de permanță, fiindcă nu sunt eficiente. Numărul de pacienți la urgențe a crescut. “Deocamdată nu există un act normativ, care să fixeze desființarea acestora. Totuși, numărul centrelor de permanență din Timiș trebuie să rămână la 20”, a spus Pintea.

Pintea a mai atenționat că Spitalul Oncologic de la Timișoara nu a fost construit, fiindcă au fost interese imobiliare. De aceea Ministerul Sănătății a făcut o plângere penală. Totuși, Spitalul de Oncologie de la Timișoara se va construi – a dat asigurări Pintea.

La Institutul de Boli Cardio Vasculare sunt patru săli de operație pentru chirurgie cardiacă pediatrică, dar numai două pot fi utilizate. Vestea bună dată de Pintea este că din aprilie se vor putea face operații aici. În plus, ministerul Sănătății va face demersurile pentru ca și celelalte săli să fie funcționabile.

Cu prilejul vizitei la Timișoara, Pintea i-a încurajat pe managerii de spitale să fie cu adevărat șefi și să angajeze personalul de care au cu adevărat nevoie.

Pe partea de infrastructură am discutat cu managerii. Ministerul ajută cu dotarea spitalelor, dar atâta timp cât are unde să depune aceste dotări și există specialiști care să lucreze cu acestea. Programul de investiții a ministerului va fi atent analizat, astfel încât investiția să se facă acoperind nevoia medicală din zonă”, a spus ministrul.

Sorina Pintea a dat asigurări că Clinica de Mari Arși de la Spitalul Județean Timișoara va fi pusă în funcțiune în scurt timp. Astfel, din luna mai va fi aprobată o linie de gardă pentru marii arși. A fost încheiat un protocol în această lună cu CJT pentru a se asigura o legătură strânsă și un circuit închis în cadrul Spitalului Județean, între UPU, Clinica de Chirurgie, ATI și Centrul de Mari Arși. Acesta este un proiect realizat cu sprijinul financiar al Băncii Mondiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here