Vicepreședinte ALDE, deputat Marian Cucșa: „Decizia CCR determină USR să își reafirme statutul de apărător al serviciilor”

Marian Cucșa spune că decizia CCR stabilește cât se poate de clar faptul că protocoalele secrete încheiate între SRI și instituții din justiție au fost ilegale. Mai exact, CCR confirmă că SRI a intervenit ilegal în dosare.

”Este foarte important să vedem motivarea CCR, deoarece nu ne ajunge doar minuta. Vorbim de un subiect extrem de sensibil, care poate să facă lumină în justiția din România după ani în care Constituția și legile au fost puse între paranteze de către binomul SRI – DNA”, spune Marian Cucșa, deputat ALDE de Timiș.

Marian Cucșa mai spune USR își reafirmă statutul de apărător al serviciilor, de apărător al statului paralel, pentru că imediat ce decizia Curții Constituționale a fost anunțată în ceea ce privește ilegalitatea protocoalelor secrete, cei din USR au sărit în apărarea SRI.

Pentru reprezentanții USR nu contează persoanele care au căzut victime ale abuzurilor nemaiîntâlnite ale unor instituții de forță. Cei din USR pun pe primul plan serviciile, în loc să fie preocupați de drepturile și libertățile care le-au fost încălcate românilor. În același timp, atacul USR la adresa judecătorilor CCR este deosebit de grav și arată că acest partid nu vrea o justiție independentă, ci o justiție aservită serviciilor care continuă să elimine adversarii politici. Pentru USR, justiția înseamnă republica procurorilor și a protocoalelor secrete dintre servicii și procurori. ”, mai spune Cucșa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here