Spălatul corespunzător pe dinți

Dinții, formațiune dură care face posibilă mestecarea mâncării sunt, totodată, unul din cele mai importante aspecte ale feței unei persoane, de aceea, este important să ai un zâmbet strălucitor și atractiv mereu. Îngrijirea acestor formațiuni esențiale vieții omului nu constă doar în numărul de spălări aplicate într-o zi, ci și produsele cu ajutorul cărora se realizează procesul de spălare și modul de curățare al acestora.

Iată cum poți să îți cureți dinții eficient și cu rezultate vizibile:

Modul de curățare
Este foarte important modul în care sunt spălați dinții, anume faptul că există o mișcare specială care va acoperi toată suprafața necesară curățării fără prea mult efort, aceea fiind cea circulară. Mișcarea circulară este foarte eficientă, acoperind toată suprafața dintelui, dar și dedesubtul gingiei, înlăturând placa bacteriană și resturile de mâncare doar cu o singură mișcare. Doctorii recomandă o durată a procesului de curățare de aproximativ două minute, pentru a avea timp să te ocupi de toți dinții, chiar și cei din spatele gurii, fiind mai predispuși la apariția cariilor decât cei din față.

Accesoriile care fac diferența
Cel mai ușor mod de formare al problemelor dentare este pătrunderea bucăților de mâncare în spațiile dintre dinți, ducând la apariția cunoscutelor carii interdentare. Acest lucru se datorează nefolosirii aței dentare, care are rolul de a pătrunde în spațiile strâmte și de a înlătura resturile de mâncare. De asemenea, dacă nu dorești să utilizezi ața dentară din diferite motive, poți alege un duș bucal, care, cu ajutorul unui jet puternic de apă, va pătrunde chiar și în cele mai îndepărtate colțuri ale gurii, dar și cele mai mici spații interdentare. Aceste două metode de curățare interdentară nu doar că ajută în cazul cariilor, dar și în cazul depunerilor de tartru și inflamarea gingiilor. Încă un aspect important atunci când vine vorba de îngrijirea dinților este folosirea apei de gură, care este recomandată a fi una fără alcool, deoarece poți evita senzația de usturime în caz că ai leziuni bucale sau răni ale gingiilor.

Peria clasică sau cea electrică?
Răspunsul acestei întrebări poate fi dezbătut datorită preferințelor proprii, deoarece peria clasică, care este văzută ca fiind demodată și ineficientă, dacă este folosită în mod corespunzător, va oferi rezultate excelente, ca și cea electrică. În cazul în care optezi pentru o periuță electrică, asigură-te ca are toate funcțiile necesare pentru a curăță dinții în profunzime dar și capacitatea acumulatorului, pentru a nu trebui încărcată prea des. Înainte de a face o alegere de acest fel, este important de reținut faptul că periuța de dinți trebuie înlocuită o dată la două luni, sau când se observă o destructurare a texturii acesteia. Acest lucru se aplică și în cazul celor electrice, care dețin capete care se pot schimba.

Așadar, pentru a avea o rutină eficientă și simplă de întreținere a unul zâmbet frumos, accesează site-ul celor de la Altex.ro și alege-ți modelul potrivit de duș bucal și bucură-te de rezultate excelente.

Sursa foto: Unsplash.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here