Specialiști din străinătate din domeniul coloproctologiei se reunesc la Timișoara

“Cancerul colorectal – între mit și realitate” și „Bolile inflamatorii colorectale” reprezintă cele două teme de actualitate ale Congresului Național de Coloproctologie. Evenimentul va avea loc în perioada 23 – 26 martie, la Timișoara, la Hotel Continental.

Timp de patru zile, personalități marcante ale coloproctologiei naționale și internaționale vor susține peste 100 de prezentări sub formă de cursuri, conferințe și mese rotunde. Cei peste 330 de participanți prezenți la eveniment vor avea oportunitatea să creeze un dialog științific interactiv, centrat pe performanță, progres și conturarea de noi standarde în domeniul coloproctologiei.

Manifestarea este prezidată de prof. dr. Marcel Tanțău, președintele Societății Române de Coloproctologie și de prof. dr. Fulger Lazăr, președintele Fondator al Societății Române de Coloproctologie și președintele Comitetului Local de Organizare al CNCP 2016.

Congresul Național de Coloproctologie este un prilej pentru specialiștii români să intre în contact nemijlocit cu experți din întreaga lume, promotori de noi tehnici chirurgicale și metode de tratament. Vor fi prezenți profesori din SUA, Marea Britanie, Franța, Germania, Austria, Turcia, Bulgaria, Serbia și Ungaria. În contextul în care cancerul colorectal este al doilea tip de cancer ca incidență și mortalitate în România, prezența la Congres a unor personalități de prim rang, din țară și din străinătate, înlesnește, indubitabil, elaborarea strategiilor viitoare în acest domeniu, dezvoltarea de protocoale terapeutice, crearea unor structuri de cercetare competitive, dar și creșterea calității actului medical pentru pacienți.

Unul dintre elementele definitorii pentru Congresul Național de Coloproctologie este componenta educațională, manifestarea științifică fiind deschisă de două cursuri practice adresate chirurgilor tineri, aflați în plin proces de formare. Acestea se vor desfășura la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Branzeu” și la Centrul de Laparoscopie și Chirurgie experimentală „Pius Branzeu”.

O mențiune specială se îndreaptă către cursul de chirurgie colorectală minim-invazivă, în cadrul căreia va avea loc o transmisiune live a unei operații de rezecții de rect, realizată laparoscopic de Prof. dr. Roberto Bergamaschi.

Congresul Național de Coloproctologie 2016 este creditat de către Colegiul Medicilor din România cu 24 de credite EMC (Educație Medicală Continuă).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here