Stadiul lucrărilor la Pasajul Popa Șapcă și Pasajul Jiul

Lucrările de lărgire a Pasajului Jiul sunt în grafic, dau asigurări autoritățile locale. Acestea sunt finalizate în proporție de 30 la sută, iar în prezent se lucrează la noua fundație. Șoferii pot circula momentan pe o bandă pe sens.

Vorbim despre unul dintre cele mai importante proiecte de lărgire la cinci benzi Pasaj pe sub calea ferată Jiul și lărgire la 4 benzi Strada Jiul. Potrivit edilului lucrările s-a putea termina înainte de termen, în funcție de condițiile meteo. “Suntem încrezători că putem să finalizam lucrările la Pasajul Jiul chiar înainte de termenul inițial. S-a avansat bine, fără a vedea acolo furnicar de oameni. Se lucrează cu utilaje, sunt destui muncitori, cât trebuie. Unii se miră că de ce nu sunt mai mulți. Sunt exact cât e nevoie. (…) La Jiul se relocă acum rețelele de gaz și de apă, se execută zidul de sprijin pe breteaua către gară și se lucrează la extinderea la patru benzi. Se lucrează la realizarea unui radier, la adâncime foarte mare”, transmite primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

În schimb, la Popa Șapcă, lucrările sunt în proporție de 25 la sută finalizate. Nicolae Robu susține că cea de-a doua bandă de circulație de pe Popa Șapcă va fi deschisă până la jumătatea lunii decembie.“S-a finalizat pozarea tubulaturii subterane pentru canalizația tehnică, rețele de fibră optică. Se lucrează acum pe tronsonul de la Punctele Cardinale către calea ferată, către pasajul propriu-zis. În partea cealaltă se lucrează de la sensul giratoriu de lângă Galeria 1 către linia de cale ferată, tronsonul al doilea”, adaugă edilul Nicolae Robu.

Lucrările vor dura un an și jumătate. Strada Jiul se lărgeşte la 4 benzi de circulaţie, cu insule ce delimitează sensurile pe zonele de intersecţii (str. Jiul – Splaiul Nicolae Titulescu şi str. Jiul –bd. Republicii). În intersecţia dintre str. Jiul şi bd. Republicii vor fi 5 benzi de circulaţie. Banda a 5-a are rolul de bandă de viraj la dreapta. Se vor realiza trotuare şi piste pentru biciclete pe ambele părţi. Spaţiile verzi vor fi reamenajate. Suprafaţa construită: 3048 mp; suprafaţă spaţii verzi: 390 mp.

Conform proiectului, pe Bulevardul Republicii se va păstra geometria, sensurile de circulaţie vor fi separate prin realizarea unor insule: la intersecţia cu breteaua 1, pe direcţia dinspre bd. Republicii spre pasajul Jiul cu sens unic de circulaţie; la intersecţia cu breteaua 2 pe direcţia de mers dinspre pasaj Jiul spre bd.Republicii cu sens unic de circulaţie; la intersecţia cu str. Jiul care se lărgeşte la 5 benzi şi insula direcţională centrală. Staţiile pentru mijloacele de transport în comun vor fi realizate în soluţie de alveolă; intersecţia cu rampa pasajului Jiul se va realiza cu 5 benzi şi insulă direcţională centrală. Se vor realiza trotuare şi piste pentru biciclişti pe ambele părţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here