Starea șoselelor și a trotuarelor în Timișoara. Vezi câți kilometri au fost reabilitați în 2015

starea drumurilor

Starea carosabilelor din Timișoara este destul de bună, anunță municipalitatea. În 2015, din totalul de 61,4 kilometri s-au finalizat 54,7 kilometri. La trotuare, situația stă altfel. Din cei aproximativ 70 kilometri de trotuare abordați, au fost finalizați 64,6 kilometri.

Edilul Nicolae Robu se arată destul de mulțumit de realizarea proiectelor ce au în vedere infrastructura din oraș. “Continuăm să lucrăm în această perioadă cât încă se poate și am dori ca de sărbători în Timișoara să se poată beneficia de un număr cât mai mare de kilometri de carosabile și trotuare în stare foarte bună. Sunt foarte multe trotuare care necesită reabilitare”, spune primarul Nicolae Robu.

În plus, edilul precizează că deși s-a lucrat masiv. cuprinzând o mare parte din oraș, încă se mai găsesc în Timișoara trotuare total necorespunzătoare.”Cetățenii sunt cu atât mai nerăbdători să vadă și în zona lor că trotuarele sunt reparate, cu cât observă că se fac în alta parte. Sunt firme contractate pentru intervenții la trotuare, respectiv la carosabile, în urma licitațiilor care au avut loc. Aceste firme fac intervențiile conform unei planificări pe care o face Direcția Tehnică, care dă un anumit număr de străzi pe care să se abordeze lucrările. Dar punctual, firmele își organizează activitatea la nivel de detaliu”, adaugă Nicolae Robu.

Taximetriștii sunt cei mai în măsură să aprecieze starea acestor drumuri. Astfel că părerile sunt împărțite. “Drumurile sunt acceptabile. În zonele din oraș mai este de lucrat spre zona Steaua, Gara de Est. Sunt canalizările neterminate, dar în rest merge. E un primar care totuși face câte ceva în oraș”, “Foarte proaste. Am sesizat pe străzile limitrofe, centru. Acolo sunt probleme, denivelări, drumuri neasfaltate. Circul destul de greu cu mașina”, spun câțiva taximetriști.

2 COMENTARII

  1. Si trotuarul de la aem până la cimitir pe calea buziasului ar trebui renovat pentru a putea merge cu bicicleta pe el pentru a evita să dea un tâmpit cu tirul peste noi

  2. In zona cu cele mai mari taxe notariale, strada Odobescu,Porumbescu etc.trotuarele sunt varza !!! In schimb, unde sunt case gypsy s-au tras trotuare ca lumea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here