Statuia lui Johnny Weissmuller, printre propunerile timișorenilor

johny weissmuller

Timișorenii au răspuns afirmativ propunerii edilului Nicolae Robu de  a veni cu sugestii privind statuile personalităților care vor fi amplasate în oraș. Astfel, Eugeniu de Savoya, Florimund Mercy, I.L. Caragiale, Vasile Alecsandri, Johann Wolfgang Goethe, Anton Cehov, Al. I Cuza sunt doar câteva dintre cele 21 de propuneri pe care timișorenii le-au trimis municipalității pentru amenajarea centrului istoric.

Pe adresa primăriei au sosit mai multe propuneri care sunt analizate, după care se vor stabili variantele finale și executanții. Potrivit primarului, una din statui în va reprezenta pe Johnny Weissmuller în mărime naturală. „Sunt în total șapte obiecte de artă urbană. Johnny Weissmuller va trebui să fie undeva ca statuie la sol la scară 1 la 1, fie că va fi în centrul istoric sau în altă zonă, pentru că în mod cert multă lume va fi interesată să își facă poze”, a spus primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Potrivit ediului, pe strada Mercy timișorenii vor putea admira o statuie, pe Eugeniu de Savoya și Vasile Alecsandri câte două sculpturi, în timp ce pe strada Enrico Carusso și în Piața Libertății va fi amplasată câte o statuie. Una dintre propuneri este ca în Piața Libertății să fie amplasată statuia unui tânăr care citește o carte.

Cele șapte monumente vor fi amplasate în zona Cetate până la sfârșitul acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.