Terminalul de plecări interne de la Aeroportul Internațional Timișoara găzduiește, începând din 20 iulie 2023, chiar de Ziua Aviației, o inedită expoziție a studenților de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara.

Încă din semestrul I al anului 6, aceștia au avut de realizat, în cadrul proiectului de la disciplina „Amenajări de interior”, propuneri de amenajare a salonului oficial al Aeroportului „Traian Vuia” din Timișoara.
​În toamna anului 2022, studenții, în prezent absolvenți ai promoției 2023, au efectuat o vizită pe teren, având oportunitatea de a studia salonul oficial și cerințele legate de funcționalitatea acestuia, iar pe parcursul a 12 săptămâni, au elaborat propuneri inspirate din specificul local, încercând să defineaască și un brand de țară reprezentativ pentru amenajările lor. Studenții au lucrat în echipe de câte doi, iar din cele 40 de proiecte realizate au fost selectate cele mai bune 20 pentru a intra în expoziție.

După cum s-a menționat, în cadrul vernisajului, directorul general al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, Daniel Stamatovici, s-a dorit o nouă față pentru salonul oficial, o poartă de intrare reprezentativă pentru oraș, exprimându-și, totodată satisfacția că, în urma discuțiilor cu conducerea Universității Politehnica Timișoara și cu Facultatea de Arhitectură și Urbanism, s-a ajuns la realizarea proiectelor, pe care speră să le vadă și puse în practică.

La rândul său, rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, a menționat deschiderea instituției pe care o conduce spre astfel de colaborări, care sunt binevenite atât pentru studenți, care sunt puși în fața unor provocări reale, cât și pentru beneficiari, marcând astfel rolul pe care Politehnica și l-a asumat încă de la început, de a contribui la dezvoltarea modernă a orașului.

Prorectorul Universității Politehnica Timișoara prof.univ.dr.ing. Sorin Mușuroi, prezent la eveniment, și-a exprimat satisfacția și bucuria că Facultatea de Arhitectură și Urbanism a UPT, implicată și într-o serie de proiecte interne, lucrează și pentru beneficiari externi, în timp ce reprezentanții FAUT au subliniat provocările dificile ale temei de proiect, satisfacția de a vedea rezultatele acesteia, cu speranța că vor fi în curând implementate, dar și extinderea colaborării cu Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara prin propuneri de amenajare și a altor spații.

Proiectele au fost coordonate de către cadrele didactice conf.dr.arh. Camil Milincu și ș.l.dr.arh. Cristina-Maria Povian.

Articolul precedentConferință regională dedicată colectării separate a deșeurilor
Articolul următorA murit după o grea suferință prima femeie prefect din Timiș, Eva Călin (Andreaș)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.