Sub genericul „Accesibilitatea e problema, nu dizabilitatea”, un grup de studenți entuziaști de la Universitatea Politehnica Timișoara a demarat proiectul de solidaritate „Educație pentru toți”, care tratează subiectul problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități.

Proiectul are scopul de a asigura accesul tuturor, în mod egal, la actul educațional și face parte din programul Corpul European de Solidaritate, susținut de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, care urmărește să promoveze solidaritatea, una dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene, în principal prin voluntariat și implicarea tinerilor.

În vederea sprijinirii acestei valori, proiectul se prezintă sub forma unei campanii de solidaritate dedicate persoanelor cu dizabilități (locomotorii, auditive și vizuale) din UPT, prin intermediul căreia se urmărește creșterea nivelului de conștientizare cu privire la dificultățile cu care studenții cu dizabilități se confruntă în viața de zi cu zi, atât în raport cu infrastructura universității, cât și cu marginalizarea din partea societății.

Prima activitate deschisă publicului larg este o proiecție de film care va avea loc în data de 18 noiembrie, de la ora 20:00, pe Bulevardul Vasile Pârvan Nr. 2, în Holul Clădirii Electro . Alături de echipa Uhvati Film din Serbia, vor fi ilustrate problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități în fiecare zi, făcându-se apel la empatia și implicarea auditoriului.

La finalul filmului va avea loc o sesiune de discuții despre impactul pe care mesajul materialului video difuzat l-a provocat asupra celor prezenți.

Mai multe informații se găsesc pe pagina de Facebook: Educație pentru toți și în evenimentul pe Facebook: Schimbă-ți perspectiva! – proiecție de film.

Articolul precedentTraficanți de migranți, ridicați de mascați! Gruparea acționa în mai multe țări și a traficat aproximativ 600 de persoane
Articolul următorO nouă creșă la Giroc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.