O echipă de cadre didactice și studenți ai Facultății de Mecanică de la Universitatea Politehnica Timișoara a participat recent, la București, la etapa finală a Concursului Internațional Studențesc de Inginerie a Autovehiculelor „Prof.univ.dr.ing. Constantin Ghiulai”, secțiunea Automotive CAD Catia.

Concursul studențesc s-a desfășurat pe două secțiuni: „Dinamica autovehiculelor” și „Automotive CAD – CATIA V5”, la ambele secțiuni concursul fiind individual, iar pe baza rezultatelor individuale s-a stabilit clasamentul pe universități.

În faza finală a ediției a IX-a a concursului din 2023, organizată la Universitatea Politehnica București, s-au calificat 31 de studenți de la 11 universităţi.

Echipa timișoreană, formată din studenții Sergiu Faluvegi, anul IV AR (Premiul I la probele individuale), Andrei Nicola, anul III AR, și Marian Cristian Mora, anul III AR, coordonați de as.drd.ing. Andrei Tiberiu Borborean, s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe universități.

Desfăşurarea concursului a avut loc sub patronajul Societăţii Inginerilor de Automobile din România, SIAR, cu sprijinul universităţilor care derulează studii superioare de licenţă şi masterat în domeniul ingineriei autovehiculelor, precum şi cu aportul agenţilor economici de profil.

Misiunea asumată de această competiţie este de a continua tradiţia școlii de ingineri de autovehicule în pregătirea viitorilor specialişti în domeniu și de a promova, în rândul tinerilor studenţi, dorinţa de a realiza performanţă în studierea disciplinelor specifice domeniului ingineriei autovehiculelor.

Concursului Internațional Studențesc de Inginerie a Autovehiculelor „Prof.univ.dr.ing. Constantin Ghiulai” s-a desfășurat în paralel și sub egida celei de-a XXXIII-a ediții a Congresului Internaţional al Societăţii Inginerilor de Automobile din România (SIAR) – ESFA 2023 (Economicitatea, Securitatea și Fiabilitatea Autovehiculelor), organizat cu sprijinul Universităţii Politehnica București.

Articolul precedent„Remember Enescu”, cu violonistul Alexandru Tomescu și pianista Sînziana Mircea
Articolul următorCyberWEEK@UVT – forumul specialiștilor timișoreni din domeniul Cybersecurity

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.