Studenții și absolvenții în căutare de joburi, invitați la Zilele Carierei

Aproximativ 60 de companii din Banat vor recruta cei mai buni studenți sau absolvenți. Totul este posibil la Zilele Carierei, eveniment aflat la cea de-a opta ediție.

Acțiunea este organizată de două ori pe an de Universitatea Politehnica din Timișoara și se adresează studenţilor, masteranzilor şi absolvenţilor, dar şi companiilor, instituţiilor de profil interesate să ofere oportunităţi de carieră pentru tineri. Manifestarea oferă sute de oportunităţi de angajare şi locuri de practică în domenii precum IT, automotive, electronică, electrotehnică sau telecomunicaţii. În plus,  organizatorii au pregătit și traininguri tehnice, concursuri tematice, prezentări de cariere, oameni și povești de succes, interviuri și simulări de interviuri.

Potrivit organizatorilor, la eveniment sunt așteptați aproximativ 6.000 de studenți, dar și elevi de liceu din mai multe școli din Timișoara. “Este a opta ediție a evenimentului. Companiile oferă stagii de practică și locuri de muncă studenților și absolvenților. În acest an, avem un parteneriat și cu câteva licee, astfel că vor veni să viziteze standurile companiilor și elevi. Cred că elevii vor face alegerea cea mai bună în ceea ce privește specializarea pe care o vor alege dacă văd ce caută companiile și ce facultăți trebuie să urmeze pentru asta”, spune Florin Bodin, directorul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră.

Pentru a avea mai multe șanse de a fi angajați de către companiile participante la “Zilele Carierei”, studenții de la Universitatea Politehnica au fost pregătiți înainte de eveniment. “Au avut loc acțiuni premergătoare în care studenții au învățat cum să se prezinte în fața companiilor, cum se întocmește un CV, cum se participă la un interviu, tocmai pentru a crește posibilitatea de a fi recrutați ulterior și angajați în cadrul companiilor. Am introdus și un moment, “De vorbă cu specialiștii”, asta înseamnă că studenții vor putea să ia contact direct cu persoanele implicate în procesele de producție sau anumite fluxuri tehnologice și să învețe direct de la ei ce înseamnă o muncă de responsabilitate, de coordonare”, a declarat Dan Daniel, prorectorul Universității Politehnica din Timișoara.

Târgul de oferte “Zilele Carierei” are loc și astăzi, între orele 10.00 – 17.00, la Restaurantul Universitar Politehnica din Complexul Studențesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here