Suprafața de teren a Aeroportului utilitar Cioca, tot mai mică. Șeful CJ a trimis Corpul de Control

0
54

Se fac din nou verificări la Aeroportul utilitar Cioca, unde Consiliul Județean Timiș deține 30 de hectare de teren. Șeful CJ a trimis Corpul de Control pentru a stabili cu exactitate informațiile privind suprafața de teren a aeroportului.

Potrivit lui Sorin Grindeanu, până în prezent au fost efectuate trei expertize, însă toate au avut rezultate diferite. Este vorba despre o diferență de două hectare, care diferă de la o expertiză la alta. Suprafața de teren deținută de Consiliul Județean a fost diminuată. Astfel că situația se va clarifica într-o lună, promite șeful CJ. “Urmează un Corp de Control trimis de mine la Cioca pe acel subiect, ceea ce înseamnă suprafața de teren. E a treia expertiză care vine la CJ. Ultimele două arată același lucru. Și eu am aceleași semne de întrebare. E o suprafață care e clar definită, în jur de 30 și ceva de hectare și o diferență pe un număr topo care pe o expertiză a dat într-un fel și pe următoarele două în alt fel. Într-o lună trebuie să luăm o decizie în ce formă mergem, cu explicațiile date, inclusiv de specialiști. În timp au fost procese, inclusiv cu Primăria Timișoara care a avut sentințe definitive, au diminuat suprafața noastră. Toate lucrurile astea trebuie explicate în alt mod decât număr topo, reduceri. Ultimele două expertize arată cu 2 hectare mai puțin față de prima. Au fost măsurători greșite în trecut”, explică șeful CJ Timiș, Sorin Grindeanu.

La rândul său, consilierul județean Marian Vasile a susținut că aeroportul utilitar Cioaca poate fi valorificat cu oportunitățile legate de obținerea titlului de Capitală Culturală Europenă: “Am văzut în hârtiile care mi-au fost înmânate în urma solicitării mele că nu avem capacitatea să elaborăm un plan de afaceri prin forțele proprii, de aceea va trebui să contractăm servicii în acest sens. Este inițiată procedura înființării unei comisii speciale. Pe de-o parte avem mult de discutat cu acea comisie, pe de altă parte putem valorifica foarte bine acest spațiu chiar și corelat cu oportunitățile legate de obținerea titlului de capitală Culturală Europeană. Sunt convins că aeroportul poate fi valorificat și în acest sens”.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here