Prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă a adus la start peste 80 de piloți din întreaga țară, iar pe lista de înscrieri s-au aflat și câteva nume noi. Pilotul timișorean Radu Benea a fost surpriza plăcut din vârful clasamentului, fiind chiar aproape de o victorie la Categoria I, terminând pe locul doi la incredibila diferență de 78 de milisecunde.

La doar 6 ani de la debutul său în motorsport, timișoreanul a avut o prestație excelentă la Trofeul Râșnov, acolo de unde nu au lipsit nume importante ale automobilismului sportiv. La prima sa cursă cu modelul Ferrari 488 Challenge Evo, acesta a câștigat prima manșă de concurs la turisme, pierzând însă cu două zecimi de secundă în cea de-a doua, care i-au adus locul doi, însă, chiar și așa, a obținut cea mai bună clasare din carieră.

Pilotul de la Canova Racing a fost depășit doar de experimentatul Alexandru Pițigoi (Porsche 992 GT3 Cup), în timp ce al treilea clasat la prima etapă a sezonului de Masters la viteză în coastă a fost Horațiu Ionescu Cristea ( Porsche 991 GT3 MR). La monoposturi s-a impus Octavian Ciovică (Radical SR8).

„A fost o etapă incredibilă pentru noi la Râșnov. A fost cu extaz și agonie, dar suntem fericiți. Ne întoarcem acasă cu două trofee importante. Puteam câștiga, dar mai important este faptul că am demonstrat că ne putem lupta de la egal cu nume importante din motorsport”, a spus, la final, Radu Benea.

Entuziasmul din rândul echipei vine și de la faptul că Nicolas Benea, în vârstă de numai 16 ani, la prima sa apariție în Campionatul Național de Viteză în Coastă, a câștigat la Debutanți, cu un avans de aproape 14 secunde față de următorul clasat, și a terminat al treilea la juniori. „M-am bucurat de fiecare metru parcurs cu mașina de concurs. Sunt fericit că am câștigat la Debutanți, dar nu aș vrea să o simt ca o presiune pentru viitor, ci să mă acomodez cu nivelul competiției momentan. Obiectivele vor veni pe parcurs, am tot timpul înainte”, a spus și juniorul de la Canova.

Următoarea etapă de viteză în coastă va avea loc pe 25-26 mai pe cel mai înalt drum din țară, Transalpina, la Rânca.

Articolul precedentUSV din Timișoara prezintă oferta educațională la „Săptămâna Porților Deschise”
Articolul următorAnaliză UPT: Valul de concedieri din SUA, în domeniul IT&C, nu s-a resimțit în vestul României. Rata de angajabilitate a studenților UPT a ajuns la 93% la licență și 96% la masterat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.