Eveniment inedit mâine seară la Timișoara. Marți, 20 decembrie, de la ora 19, în cadrul unui concert caritabil, Domul Catolic din Timișoara va răsuna în acorduri de colinde și voci cristaline de copii. Alături de Corul Avocaților din Timiș va colinda un grup vocal format din copii sprijiniți de Fundația United Way Romania precum și copii ai avocaților din Timiș, reuniți special pentru promovarea cauzei sociale a evenimentului. Copiii care vor cânta alături de Corul Avocaților din Timiș vor să strângă cât mai multe fonduri pentru proiectul ”Învață să reușești!” al Fundației United Way Romania.

Este o plăcere deosebită să lucrez cu copiii din cor. Sunt mereu veseli, oricâte greutăți duc pe umeri – nu puține și nu ușoare din păcate. Sunt talentați, curioși, mereu dornici de a învăța ceva nou și sunt extraordinar de sârguincioși și de perseverenți. Sunt o reală inspirație”, a spus avocatul Paul Ciucur, inițiatorul Corului Avocaților din Timiș și dirijorul corului de copii.

Mă bucur să văd că există o asemenea preocupare pentru susținerea programului nostru de păstrare în sistemul de învățământ a peste 70 de tineri din familii defavorizate. Apreciez gestul Corului Avocaților și sunt convinsă că timișorenii vor veni să urmărească un program artistic de excepție și să doneze pentru cauza noastră socială”, a precizat Ada Gabor, Manager Timișoara Office a Fundației United Way Romania.

Atât avocații cât și tinerele voci din Corul Copiilor au pregătit recitaluri care promit să devină memorabile, miza fiind una cât se poate de serioasă: e nevoie de fonduri pentru ca zeci de elevi dornici de învățătură să poată merge la școală în continuare. “Vă descriu un singur caz dintre zecile de cazuri cu care ne confruntăm zilnic. De luni până vineri, Andrei se trezește la ora 5 dimineața, schimbă două mijloace de transport ca să ajungă la timp la școală dintr-un cartier cu locuințe sociale, de la periferia orașului. Cu o mamă analfabetă, care nu i-a oferit nici un ajutor în rezolvarea temelor, ba chiar l-a stopat, considerând că face un efort prea mare, Andrei nu a mers niciodată la școală cu temele nefăcute. Participarea lui la programul de after-school din cadrul proiectului ”Învață să reușești!” i-a oferit un cadru organizat în care să își poată rezolva toate temele, i-a oferit stimulare și apreciere pentru munca lui. Activitatea lui nu se mai încheie odată cu plecarea acasă deoarece a făcut o obișnuință din a solicita diferite cărți pentru a le citi în timpul liber. Dacă la intrarea în proiect Andrei nu făcea parte din categoria copiilor cu rezultate foarte bune, pe parcursul anului școlar a devenit din ce în ce mai implicat și dornic de a rezolva independent sarcinile școlare, astfel că, din copilul cu rezultate mediocre a devenit școlarul premiant” a mai adăugat  Ada Gabor, manager Timișoara Office a Fundației United Way Romania.

Pe lângă Fundația United Way Romania, parteneri ai Concertului Caritabil de Colinde sunt: Episcopia Romano-Catolică Timișoara, Oficiul Diecezan de Muzică Sacră Timișoara, Baroul Timiș și Facultatea de Drept Timișoara.

Evenimentul se bucură de participarea unor muzicieni de elită: dirijorul Codruța Niculescu, solistul Cristian Ardelean și organistul Prof. Dr. Walter Kindl.

Intrarea la Concertul Caritabil de Colinde este liberă, donațiile se vor putea face direct în timpul concertului sau în contul bancar în lei al Fundației United Way Romania (RO65 RZBR 0000 0600 1119 8261, Raiffeisen Bank), partner charity al evenimentului.

Articolul precedentTimișoara găzduiește 250 de tineri supraviețuitori de cancer
Articolul următor(FOTO) Parcul auto al R.A.T.T., reînnoit cu șase minibuze

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.