Sute de intervenţii ale pompierilor şi echipajelor SMURD în zilele de Crăciun

În perioada 24-26 decembrie 2022, pompierii din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale ISU Timiș s-au aflat în serviciu operativ și au asigurat răspunsul la 239 intervenţii şi misiuni specifice.

Pompierii militari timișeni au intervenit pentru:

• limitarea și lichidarea a 11 incendii, dintre care: 6 intervenții de stingere a incendiilor produse la locuințe, 3 intervenții au fost pentru stingerea incendiilor de deșeuri, 2 misiuni de stingere a incendiilor produse la un autoturism și o autoutilitară.

În data de 25 decembrie s-au înregistrat 3 solicitări pentru stingerea incendiilor izbucnite la nivelul acoperișurilor locuințelor, în localitățile Bunea Mare, Albina și Dumbrăvița. Cauza probabilă a producerii incendiilor a fost neprotejarea termică corespunzătoare a burlanelor și coșurilor de fum față de materialele combustibile din acoperiș.

Un alt incendiu s-a produs la o anexă gospodărească, pe o suprafață de aproximativ 40 mp (construcție din lemn), în comuna Giarmata. În incendiu au ars mai multe materiale textile și plastice, scule și mobilier de birou. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost scurtcircuitul electric.

Asigurarea măsurilor PSI necesare și acordarea primului ajutor medical de urgență în urma producerii a 9 accidente rutiere, precum și 2 intervenții specifice în urma unor avarii la țevi de gaz;

Echipajele medicale SMURD au asigurat răspunsul la 197 solicitări, în urma cărora au fost asistați 183 adulți și 132 copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here