Sute de persoane au protestat, sâmbătă, în fața Prefecturii Județului Timiș!

protest-pt-familia-Bodnariu-ambasada-Norvegiei

Sute de persoane au protestat, sâmbătă, în fața Prefecturii Județului Timiș! Mitingul de solidaritate vine după ce serviciile sociale norvegiene ar fi luat abuziv cei cinci copii ai familiei unui roman şi ar fi deschis procedura adopţiei internaţionale pentru ei.

Protestul a fost organizat în sprijinul familiei formate din românul Marius Bodnariu, inginer IT, soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală şi cei cinci copii ai lor, stabiliţi în Norvegia. “Sunt aici să apăr onoarea lui Dumnezeu și să pledez în favoarea conceptului biblic iudeo-creștin despre familie și educația copiilor în familie. Sunt aici să fiu solidar cu familia Bodnariu, pe care îi cunosc, dar și cu toți protestatarii din țară și țările europene. Sunt aici să cer statului norvegian să restituie familiei Bodariu cei cinci copii sechestrați abuziv”,“ Sunt aici să susțin cauza familiei Bodariu în demersul de a-și reprimi copiii. Considerăm că nu este drept, normal, ca o familie să fie desparțită de copiii lor”, “Este un abuz grav al autorităților norvegiene, care sperăm să fie remediat”, spun oamenii care s-au declarat solidari cu familia Bodnariu.

Reamintim, copiii au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie 2015, după ce două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus la școală că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Micuții au fost plasaţi în trei familii-surogat şi a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei.

Proteste silimare au avut loc la nivel național, dar alte ţări din Europa, Statele Unite şi Canada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here