Doi bărbați, bănuiți de comiterea unor tâlhării pe raza municipiului Timișoara, respectiv orașului Sânnicolau Mare, au fost depistați de polițiștii timișeni. Ieri, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale – Poliția Municipiului Timișoara au depistat un bărbat de 28 de ani, bănuit de comiterea unei tâlhării, pe raza municipiului.

Potrivit oamenilor legii, la data de 8 mai, bănuitul împreună cu un alt tânăr de 21 ani, i-ar fi sustras, prin violență, unei femei de 81 de ani, lănțișorul de la gât. Prejudiciul cauzat este estimat la 1000 de lei. Tânărul a fost depistat în cursul zilei de 10 mai și, ulterior, reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

La data de 19 mai, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii orașului Sânnicolau Mare au identificat un bărbat de 46 de ani, bănuit de comiterea unei tâlhării pe raza orașului. Mai exact, în cursul nopții de 18 spre 19 mai, bărbatul, aflându-se pe strada Oravița, i-ar fi sustras, prin violență,  unei femei de 50 de ani poșeta în care avea 400 de lei, 2 telefoane mobile și acte personale, cauzând un prejudiciu în valoare de 800 de lei.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie. S-a procedat la reținerea pentru 24 de ore a bănuiților, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbaților.

Poliţiştii recomandă:

Alegeţi cu grijă traseul pe care vă deplasaţi, noaptea evitaţi parcurile, străzile pustii, terenurile virane!

La intrarea în imobil fiţi foarte atenţi dacă în hol sau în zonele întunecate se află persoane străine cu un comportament suspect!

Nu acceptaţi cunoştinţe întâmplătoare şi nu vă deplasaţi cu maşini de ocazie!

Pentru a nu atrage atenţia agresorilor, nu vă împovăraţi cu genţi, poşete sau sacoşe prea mari!

Dacă un prieten vă conduce acasă, rugaţi-l să aştepte până intraţi în locuinţă în deplină siguranţă!

Dacă constataţi că sunteţi urmărit, traversaţi strada, faceţi apel la trecători şi sunaţi de urgenţă la “112”!

În caz de agresiune, strigaţi, alertaţi persoanele din jur! Strigătul unei persoane care cere ajutor poate descuraja agresorii.

Nu opuneţi rezistenţă dacă agresorul v-a vizat doar geanta sau portmoneul! Viaţa este mult mai preţioasă decât bunurile dumneavoastră. Încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale agresorului: înălţime, culoarea părului, îmbrăcămintea etc.!

În cazul victimizării, înştiinţaţi instituţiile bancare şi firmele de telefonie mobilă dacă vi s-a luat cardul de credit sau telefonul mobil!

Articolul precedentUniversitatea Politehnica Timișoara se pregătește să primească 500 de hackeri
Articolul următorPropunere de numire a ministrului Sănătății: Vlad Voiculescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.