HackTM, unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen din sud-estul Europei, va avea loc, în perioada 20–22 mai, la Restaurantul Universitar Politehnica.

La ediția din 2016 a maratonului IT sunt așteptați să participe peste 500 de programatori cu experiență, dar și începători, designeri, oameni creativi și cu idei, studenți, chiar și micuții IT-iști de la CoderDojo. „HackTM este organizat în tandem cu conferința internațională Smart Learning Ecosystems and Regional Development SLERD, ce are loc în perioada 19-20 mai la Universitatea Politehnica Timișoara”, a precizat Diana Andone, co-organizator al evenimentului și director al Centrului de eLearning, UPT.

HackTM 2016 vine cu o premieră: HackTalks – evenimentul debutează printr-o zi de prezentări tehnice şi de dezvoltare personală, deoarece organizatorii doresc să ofere participanţilor cât mai multe posibilităţi de a învăţa, din start, despre ce înseamnă să duci la capăt un proiect.

Universitatea Politehnica Timișoara susține secțiunea de Educație și participă activ la toate secțiunile evenimentului:

Smart City – categorie destinată proiectelor care au ca scop îmbunătățirea vieții urbane;

Education – pentru proiecte care doresc să îmbunătățească și/sau să revoluționeze sistemul educațional tradițional;

Game Development – categoria e dedicată dezvoltării jocurilor pentru calculator, console, mobil sau web;

Robots – vehicule, drone și alte device-uri inteligente, capabile să vadă și să simtă obiectele din mediul lor;

IoT (Internet of Things) – aparate conectate la internet care comunică între ele și îmbunătățesc viața de zi cu zi (de la termostate, la cutii poștale inteligente)

eHealth – cei care doresc să găseasca soluții tehnice la problemele globale de sănătate își vor găsi locul în această categorie;

FinTech – pentru proiecte din sectorul financiar, fie că e vorba de sisteme de plată, trading, asigurări, analiăa de date sau securitate;

Open – categorie specială, destinată proiectelor care nu pot fi clasificate în una dintre categoriile de mai sus.

Vor fi premiate cele mai bune proiecte din fiecare categorie. De asemenea, proiectul cel mai impresionant și cu cea mai mare aplicabilitate va primi titlul HackTM Winner 2016.

Articolul precedentMisiuni complexe pentru jandarmii Grupării Mobile Timişoara în acest weekend
Articolul următorTâlhari care acționau în Timișoara și Sânnicolau Mare, în arest 24 de ore

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.