Tânăr prins în flagrant cand încerca să introducă ilegal în ţară cannabis

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidaş – I.T.P.F. Timişoara au depistat un cetăţean român care intenţiona  să introduca ilegal în România, pe la frontiera „verde”, două pachete ce conţineau o substanţă vegetală, suspectă a fi canabis, în greutate de 300 gr.

În data de 01.10.2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidaş, în baza unor informaţii deţinute la nivelul Sectorului, conform cărora un barbat din Caras Severin ar avea ca preocupare introducerea ilegală de substanţe interzise, din Serbia în România, au organizat o acţiune specifică de prindere în flagrant a acestuia.

Astfel că, în jurul orei 19.10, echipajul poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Naidaş, planificat să supravegheze zona, a observat un autoturism marca Dacia care a oprit pe un drum din apropierea liniei de demarcatie cu Serbia, pe raza localităţii Rusova-Nouă. Soferul s-a dat jos din maşină şi s-a intalnit la linia de frontiera cu o persoana care a venit de pe teritoriul statului vecin, a lua un pachet si s-a intors la autoturism.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor, efectuând somaţia legală prin voce. Conducătorul autoturismului s-a supus somaţiei, moment în care a fost imobilizat, iar cealalta persoana, venita de pe teritoriul statului Republicii Serbia, a fugit prin vegetatia de pe teritoriul statului vecin.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că barbatul retinut este C. George, cetăţean român, in vârsta de 19 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Caraş-Severin, asupra lui fiind găsite două pachete ce contineau o substanta de culoare cenuşie-maro, acesta recunoscând că în cele două pachete se află droguri.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul sau exportul de droguri de risc, fără drept. Totodata, au fost informate autoritatile sarbe, in vederea cercetarii in comun a evenimentului. Cetăţeanul român a fost prezentat, în cursul zilei de azi, procurorului D.I.I.C.O.T. – Biroului Teritorial Caraş-Severin, în vederea continuării cercetărilor, iar substanţa găsita asupra lui a fost trimisă spre expertizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here