Cea de-a treia ediţie a Zilei Serviciilor Publice a avut loc astăzi la Timișoara. În Piața Unirii, toate instituțiile care deservesc cetățenilor și-au deschis standuri și au realizat diferite activități. Cu mic, cu mare, timişorenii au profitat de vremea frumoasă şi au venit să vadă dotările societăţilor care ne oferă servicii publice.

Copiii au parte de numeroase activităţi la standurile instituţiilor participante, mini concursuri şi demonstraţii. De asemenea, instituţiile participante si-au prezentat activităţile specifice, ulitajele şi maşinile din dotare şi au oferit publicului larg materiale informative. Roboţelul Thomas al Aquatim care intră în canalizare, la scuterele Poliţiei Locale, utilajele RETIM sau armele Poliţiei Naţionale, toate au fost luate cu asalt de vizitatorii dornici să afle mai multe informații.

Peste 20 de instituţii din Timişoara sunt prezente cu standuri, utilaje, prezentări şi demonstraţii. Este vorba despre Primăria Municipiului Timişoara, S.C. Horticultura S.A, Aquatim S.A., S.C. Retim Ecologic Service S.A., Colterm S.A, S.C. Drumuri Municipale S.A., Regia Autonomă de Transport Timişoara, S.C. Pieţe S.A, Direcţia Poliţia Locală Timişoara, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş, Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara, Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Timiş, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş, Administraţia Bazinală de Apă Banat, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş, Teatrul pentru Copii şi Tineret Merlin, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergerly Timişoara. “O zi care a fost introdusă în calendarul de acțiuni a Primăriei Timișoara, după ce edilul Nicolae Robu a făcut o vizită la Munchen în 2013 și a văzut o astfel de acțiune și i s-a părut extraordinar de utilă pentru dialogul cu cetățenii. A instituit această zi și la Timișoara și de atunci organizăm o dată pe an întâlnirea cu serviciile publice. Este o zi în care oamenii se pot informa în primul rând și pot interacționa cu cei care prestează servicii publice. Copiii sunt fascinate de utilaje, de tot felul de instalații și diverse alte obiecte specifice ale fiecărui serviciu în parte. Pentru a diversifica puțin atmosfera există și un mic program artistic”, spune Livian Hotico, purtător de cuvânt al RETIM.

La Standul Aquatim a fost expus un roboțel care inspecteză canalizarea. “Noi avem la stand o zonă amenajată și pentru cei mici, unde pot desena, colora. Pentru cei mari avem informații despre facturi, modalități de plată, despre serviciile noastre, etc. Punctul cel mai atractiv este robotul care inspecteză canalizarea. Inspectația video a canalizării se face în tot orașul pe tronsoane, în fiecare luna într-un program de mentenanăa preventivă a canalizării”, spune Loredana Leordean, purtător de cuvânt al Aquatim.

IPJ este prezent și astăzi la Ziua Serviciilor Publice. Avem alături de noi colegii de la Intervenție Rapidă, echipamentele de zi cu zi și o parte din arsenalul utilizat în acțiunile specifice. Colegii de la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității au prezentat câteva materiale informativ-preventive din cadrul campaniilor și proiectelor pe care le au în derulare pe linia prevenirii criminalității”, a transmis agent IPJ Timiș, Florin Băcioiu.

La manifestare au participat oficialităţi ale oraşului nostru, alături de invitatul special, care s-a alăturat fiecărei ediţii a Zilei Serviciilor Publice, fostul primar al oraşului München, Hep Monatzeder. Astfel, deschiderea oficială a pavilioanelor  a avut loc de la ora 10.00, apoi a urmat un concert al Orchestrei Timişoara Big Band. De la ora 11.00 au avut loc discursurile oficialităţilor, vizitarea standurilor de către delegaţia oficială, iar începând cu 11.45 „Ursul păcălit de vulpe” – Teatrul pentru Copii şi Tineret Merlin. De la ora 13.00, Alexandra Mitroi i-a încântat pe cei prezenți cu un concert extraordinar.

Articolul precedentAccident rutier astăzi în zona Metro
Articolul următorTânăr prins în flagrant cand încerca să introducă ilegal în ţară cannabis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.