Tânără cercetată pentru furt din magazin

O femeie de 29 de ani este cercetată de poliţiştii Secţiei 5 Timişoara, după ce ar fi fost surprinsă de agenţii de pază a unui centru comercial în timp ce sustrăgea bunuri. La data de 25 iulie, cea în cauză a fost reţinută de agenţii de pază a unui centru comercial, după ce ar fi trecut de casa de marcat având asupra sa mai multe produse de papetărie ascunse sub haine, a căror valoare nu a fost achitată. Prejudiciul în valoare de peste 250 de lei a fost recuperat în totalitate, bunurile fiind predate reprezentanţilor societăţilor comerciale.

Pe numele bănuitei a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt,  procedându-se la reținerea pentru 24 de ore, aceasta fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acesteia.

Pentru prevenirea furturilor din societăţi comerciale, poliţiştii recomandă:

Montarea de sisteme de pază şi alarmare este esenţială. În limita posibilităţilor, asiguraţi pază şi pe timp de noapte în magazine sau apelaţi la serviciile firmelor de profil!

Instruiţi-vă personalul! Angajaţii trebuie să cunoască regulile de bază ale meseriei de comerciant – modul de păstrare a valorilor monetare, vigilenţă în relaţiile cu publicul etc..

Aranjaţi vitrinele cu bunuri fără valoare (ex: carcase goale de casete audio-video, CD etc.), echipament electronic cu componente scoase!

Dacă vă prezentaţi produsele în vitrine (tejghele) din sticlă, acestea trebuie să fie fixate astfel încât să nu poată fi deplasate, scoase sau împinse. De asemenea, încuietorile să fie de bună calitate şi accesul la chei să fie controlat.

Obiectele de mare valoare pot fi protejate şi prin scoaterea acestora pe timpul nopţii din vitrine şi păstrarea lor într-un seif sau în alt loc bine asigurat.

Casele de bani de bună calitate pot proteja banii lichizi şi obiectele de mare valoare pe timpul nopţii, dar trebuie amplasate cât mai discret posibil, accesul la ele să fie cât mai greoi.

Depuneţi  zilnic, la instituţiile financiare, la încheierea programului, sumele acumulate, dar schimbaţi-vă permanent traseul pe care îl parcurgeţi spre bancă şi ora de părăsire a magazinului!

Camerele de luat vederi cu circuit închis pot fi de mare ajutor la detectarea şi identificarea infractorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here