Fie că te-ai mutat într-o nouă locuință, fie visezi la o nouă schimbare în casa ta, pereții au nevoie din timp în timp de o reîmprospătare. Aspectul pereților influențează ambientul încăperii, luminozitatea și starea ta de spirit. În plus, amenajarea pereților schimbă tipul elementelor decorative folosite și chiar rolul pe care îl avea camera anterior.

Dacă îți dorești un dormitor odihnitor, atunci cel mai probabil optezi pentru culori calde și care îți conferă o stare de liniște. Dacă amenajezi camera nou-nascutului, atunci poate cauți un tapet cu motive florale, animale sau elemente din natură.

Atunci când vine vorba despre modificări aduse pereților, oamenii întâmpină două variante: tapet sau lavabil?

Tapetul: o idee demodată sau o investiție?

Tapetul nu mai ocupă topul căutărilor în materia amenajărilor de interior, dar încă mai există adepți care continuă să beneficieze de avantajele acestuia.
Tapetul este un finisaj durabil, fabricat din material textil, fibră de sticlă, vinil sau hârtie. Tapetul implică niște costuri mai reduse decât lavabilul. Costurile variază în funcție de materialul din care este confecționat tapetul și de model. Ca și lavabilul, tapetul poate fi aplicat chiar de tine și într-un timp mai scurt decât lavabilul. Deși tapetul se remarcă prin durabilitate, întreținerea lui este dificilă. Tapetul fabricat din material textil poate reține praful și există riscul de condens între perete și tapet.

Vopseaua lavabilă: finisaje creative pentru fiecare încăpere

Lavabilul se aplică mai simplu decât tapetul, iar curățarea se face simplu, cu ajutorul unei lavete umede. Se usucă rapid și nu există riscul apariției mucegaiului sau a ciupercilor, ca în cazul tapetului care necesită mai mult timp pentru a se usca.
Dacă vrei să schimbi culoarea, atunci nu trebuie să îți faci griji. Lavabilul nu necesită ustensile speciale pentru a-l îndepărta și nici nu solicită reparații pentru acoperirea urmelor, cum se întâmplă în cazul scoaterii tapetului.

Lavabilul îți oferă libertatea de a îți lăsa spiritul creativ să se exprime. Poți obține efecte spectaculoase cu ajutorul unei vopsele cu efect tablă de scris. Cu vopseaua lavabilă poți obține pereți ombre sau poți folosi șabloane pentru a crea forme și motive decorative pentru livingul tău.

Finisajele bogate conferă personalitate spațiului și adaugă o notă aparte interioarelor. Vopseaua decorativă se poate aplică pe numeroase suprafețe, inclusiv panouri, metal, lemn sticlă, țesături sau ceramică. Mai mult, vopseaua se poate aplica în zone inaccesibile, unde tapetul nu poate ajunge.

Dacă nu ești decis ce corespunde stilului tău de amenajare al casei, atunci poți să combini cele două modalități de a finisa pereții.

De exemplu, pentru camera copilului poți alege să tapetezi un perete cu un model animat și restul pereților poți să îi zugrăvești într-o culoare veselă sau neutră, dar care să echilibreze efectul și să creeze un ambient primitor. Pe benjaminmoore.ro ai la dispoziție o varietate de vopsele inodore, fără plumb sau mercur, ideale pentru camera copiilor. Lasă-te inspirat de vopselele decorative, prețioase și stilate care îți vor schimba starea zi de zi!

Sursa foto: pixabay.com

Articolul precedent„România ar trebui să înceapă o campanie de atragere a investitorilor care s-au retras din Rusia
Articolul următorBuna Vestire, sărbătoare importantă pentru români pe 25 martie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.