Pe 25 martie, este o sărbătoare mare pentru toți creștinii! Pentru cei care încă nu știu, în fiecare an, pe această dată, este sărbătorită Buna Vestire sau Blagovestenia în amintirea zilei în care Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare că va naşte pe Fiul lui Dumnezeu.

De Buna Vestire nu se spală, nu se calcă și nici nu se face curat. Totodată, o veche tradiție spune că dacă primul cântec al cucului era auzit pe stomacul gol, în spatele omului, era semn rău. De asemenea, pe data de 25 martie se numere și de câte ori cucul îşi cântă numele, număr care ar descoperi câţi ani mai avem de trăit.

De asemenea, tinerii, fete și băieți, care auzeau cântând cucul, trebuiau să-l întrebe cât timp mai au de așteptat până la nuntă. Dacă acesta tăcea, însemna că nu mai au de așteptat mult până la căsătorie. În caz contrar, trebuia să treacă un an până când aceștia urmau să facă marele pas.

Așa cum se și numește, Buna Vestire este sărbătoarea care le aduce de fiecare dată oamenilor vești bune. Așadar, în această zi, tradiția spune că toți oamenii trebuie să fie fericiți, liniștiți, să gândească pozitiv și să fie plini de viață, pentru a primi vești bune.

Tot din moși strămoși se spune faptul că de Buna Vestire este interzis să dormi prea mult, asta dacă nu vrei să fii somnoros de-a lungul întregului an. În unele zone se specifică că nu este bine să te cerţi în această zi ori altfel vei avea parte de dispute de-a lungul întregului an.

Articolul precedentTapet sau vopsea lavabilă? – Ce alegem pentru interioare cu personalitate?
Articolul următorMigranții au călăuzele lor. Tot mai multe cazuri de trecere ilegală a frontierei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.