Te afli și tu printre cei care poartă măști zi după zi? Descoperă AICI cum poți fii tu însuți și cât mai autentic, în fiecare moment!

Majoritatea oamenilor joacă diverse roluri de-a lungul vieții. Pentru că le este frică să arate celor din jur adevărul, își ascund sentimentele, nu spun ceea ce cred sau ajung să facă ceea ce alții le spun. Dar, în adâncul sufletului, sunt nefericiți și ajung să le fie foarte greu să fie ei înșiși.

Practic este foarte ușor să fii tu însuți, indiferent de situație și chiar nu trebuie să înveți nimic pentru a fi autentic. Trebuie doar să fii. Este numai o decizie! Această unicitate și autenticitate se poate manifesta prin modul în care gândești, în care simți sau te îmbraci. De ce să asortezi ghetele din piele naturală doar cu acele piese vestimentare ce îți sunt sugerate de către designeri sau de reviste? Alege să porți combinațiile care ție îți sunt pe plac și în care te simți confortabil, indiferent cât de nebunești ar părea!

Află cele mai utile sfaturi pentru mai multă autenticitate în viața de zi cu zi:

A fi autentic este destul de ușor. Fiecare om este așa atunci când este singur. Dar, când apare partenerul, prietenii sau părinții, începi să te prefaci. De ce este atât de dificil să fii tu însuți? Probabil că principalul motiv sunt temerile, de a-i răni sau dezamăgi pe cei din jur sau chiar teama de a fi respins ori de a te face de râs.

Toate acestea se datorează în mare parte faptului că tu crezi că alții au anumite așteptări de la tine și încerci să te comporți într-un anumit fel pentru a le îndeplini. În caz contrar, cei din jur nu te vor mai recunoaște sau iubi. Și atunci ajungi să îmbraci o mască și să joci roluri, zi după zi.

În curând însă vei ajunge să fii dezamăgit de tine și nefericit, pentru că adevărata ta personalitate nu se mai poate dezvolta. Adevăratul tău sine nu mai poate înflori. Și atunci vine momentul când îți dorești să scapi de toate acele măști purtate în compania celorlalți oameni. Tot ce trebuie să faci este să vrei cu adevărat acest lucru și să urmezi câteva sfaturi esențiale.

Descoperă cine ești de fapt

Înainte de a fi autentic, trebuie să descoperi cine ești cu adevărat. Acordă atenție următoarelor aspecte și vei găsi răspunsuri utile:

  • Când joci un rol și în compania cui?
  • Ce faci când nu te prefaci (de exemplu, când nu e nimeni lângă tine)?
  • Care sunt oamenii și mediile în care poți fi autentic?
  • Cum erai în copilărie? Timid și liniștit sau rebel?

Decide să scoți toate măștile

Acesta este un aspect foarte important, căci trebuie să iei o decizie conștientă. Asumă-ți responsabilitatea pentru tine și viața ta! Nu mai spune ”aș vrea să fiu…”, ci ”voi fi…”!

Probabil că ai jucat roluri pentru foarte mult timp. Iar cei din jur sunt obișnuiți cu tine așa, căci nu te cunosc într-un alt mod.

Fă lucrurile cât mai ușor, pas cu pas, și începe cu ceea ce te ajută să fii tu însuți:

  • Fii autentic acolo unde nimeni nu te cunoaște
  • Călătorește singur și fă doar ceea ce îți place
  • Înconjoară-te de oameni cu care nu trebuie să te prefaci
  • Când întâlnești oameni noi, fii autentic. Mergi pe conceptul:” ori mă acceptă așa cum sunt, ori pot pleca din viața mea!”

Dacă ești tu însuți în cât mai multe momente și situații din viață, vei vedea cât de bine te simți și vei realiza că nimic rău nu se întâmplă.

Probabil că te întrebi cum poți ajunge să fii autentic 100%, de aceea, ține cont de un lucru: totul se întâmplă cu mulți pași mici! Nu poți elimina măștile peste noapte, căci asta te-ar copleși atât pe tine, cât și pe cei din jur. Schimbările importante necesită timp, iar revenirea la vechiul mod de viața se poate întâmpla mai repede decât crezi. De aceea, tot ceea ce trebuie să faci este să-ți continui drumul și să fii conștient de asta, iar cei care te plac cu adevărat, se vor obișnui cu ce vei deveni, mai devreme sau mai târziu!

Sursa foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here