Milioane de lei atrasi de Gal Freidorf pentru Timisoara!

Comitetul de Selecție al GAL Freidorf a selectat în luna ianuarie următoarele proiecte: Reabilitare cinematograf și schimbare destinație în Centru cultural și educational Freidorf, depus de Municipiul Timișoara pe Intervenția Centru Multifuncțional, în valoare de 2.318.260,05 lei.

În cadrul acestui centru vor avea loc evenimente culturale dar și un centru de zi pentru pesoanele cu adicții care vor beneficia de serviciu social, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, și proiectul Învață să reușeșți! – servicii integrate în comunitate, proiect prin care se vor implementa activități de școală după școală, măsuri de acompaniere, educație parentală, pregătirea cadrelor didactice pentru lucrul cu copiii din zonele dezavantajate, în valoare de 1.885.354,85 lei. Proiectul de infrastructura va fi finanțat prin Programul Operațional Regional iar cel de servicii prin Programul Operațional Capital Uman.

În prezent sunt deschise apelurile de selecție pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere
din zona urbană marginalizată cu străzile Crizantemelor, Ion Barac și Căpitan Damșescu, apel în valoare de 650.000 euro, parcuri și locuri de joacă, 350.000 euro, infrastructură educațională 365.832 euro.

Asociația Grupul de Acțiune Locală Freidorf (GAL Freidorf), implementează Strategia
de Dezvoltare Locală în cartierele: Freidorf, Dâmbovița, Calea Șagului, Steaua, Fratelia, Iosefin. Valoarea Strategiei este de 7 milioane euro, banii fiind împărtiți în două direcții: proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional și Programul Operațional Capital Uman.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here