Țeapa luată de șase migranți! Voiau să ajungă în vestul Europei, dar s-au urcat în alt tir

Șase migranți care voiau să părăsească ilegal țara noastră au greșit tirul care trebuia să-i ducă spre vestul Europei. Mai exact, ei s-au urcat în remorca unui autotren, într-o parcare pe autostrada A1, în apropiere de Remetea și așteptau să treacă granița. Problema a fost însă, că tirul avea ca destinație Timișoara, și nu ieșea din țară. În plus, șoferul tirului a auzit zgomote ciudate în remorcă și a alertat Poliția.

”În data de 25.09.2019, în jurul orei 10:00, acţionând în baza unei sesizări făcute de şoferul unui mijloc transport marfă, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în localitatea Timişoara. Astfel, lucrătorii noştri au oprit pentru control, pe raza municipiului Timişoara un automarfar, înmatriculat în România, condus de un cetăţean român, în vârstă de 41 de ani, cu domiciliul în judeţul Timiş. Şoferul a declarat că în momentul în care se afla în localitatea Timişoara a auzit zgomote din interiorul automarfarului sesizând ulterior autorităţile”, transmit reperzentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

Polițitșii au verificat mijlocul de transport, și au descoperit, în interiorul acestuia, şase persoane de origine asiatică, ascunse printre marfa transportată.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cinci dintre persoanele în cauză sunt cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 23 şi 40 de ani, şi unul din Afganistan, minor, în vârstă de 17 ani. Adulţii deţin forme legale de şedere pe teritoriul României, iar minorul a solicitat azil pe teritoriul ţării noastre.
foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here