Deputații de Timiș care reprezintă minoritățile naționale, în vizorul PRO România

Cei patru deputați de Timiș care reprezintă minoritățile naționale în Parlamentul României sunt luați în vizor de cei de la Pro România. Miza o reprezintă votul „pro” sau „împotriva” moțiunii de cenzură care ar duce la o eventuală demitere a Guvernului Dăncilă.

Timișul are patru deputați care reprezintă minoritățile, este vorba de Slavoliub Adnagi (sârbi), Petronela Csokany (bulgari), Iarko Furic (slovaci și cehi), respectiv Ovidiu Ganț (germani). De altfel, primii trei dintre ei au votat în vara anului trecut, alături de PSD și ALDE, modificările la Codul Penal. Fără votul lor PSD n-ar fi reușit să treacă legea care a stârnit reacții pe măsură și din partea Uniunii Europene.

PRO România va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. „Trebuie să avem o atenție sporită față de deputații minorităților naționale. Timișul are 4 deputați ai minorităților. Va trebui să-și asume dacă votează sau nu, dacă rămân sau nu alături de PSD. Oamenii pe care-i reprezintă trebuie să știe ce fac ei. Deputații trebuie să-și asume deciziile”, a spus Adrian Pau, deputat PRO România.

Pau a menționat chiar că îi va ajuta pe aceștia și că va sublinia, în comunitățile din care fac parte, care au fost deciziile luate de parlamentarii minorităților. „O să-i ajutăm personal, în Timiș. Voi spune în campanie dacă deputatul acela a votat pentru sau împotriva Guvernului. Trebuie să fim foarte atenți. Soarta României se joacă, ei trebuie să își asume cu voce tare, să nu mai stăm cu capul ca struțul… ”, a subliniat Adrian Pau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.